Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: Λύση για την μεταφορά μαθητών ΑμεΑ ΤΩΡΑ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Γραφείο τύπου Δημοτικού Συνδυασμού
Άλλος Δρόμος για τον Δήμο Κατερίνης
Την άμεση παρέμβαση του Δήμου Κατερίνης για την μεταφορά των μαθητών με αναπηρία στα τρία σχολεία της Κατερίνης έθεσε εκτός ημερησίας διάταξης ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ στην
συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής 03/10/2014.
Αποτέλεσμα όλων αυτών των πολιτικών και των πρακτικών που είτε στηρίζονται  ευθέως είτε  δια της σιωπής ή της αδιαφορίας, είναι χιλιάδες μαθητές να μην μπορούν στοιχειωδώς να φτάνουν στα σχολεία τους. Παρά το γεγονός ότι η διοικητική ευθύνη ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Κεντρική Εξουσία, πιστεύουμε ότι ο Δήμος Κατερίνης οφείλει να αναζητήσει με κάθε τρόπο και σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, τρόπους για να συμβάλει άμεσα στην αποκατάσταση της μεταφοράς τουλάχιστον των ατόμων με αναπηρία που παραμένουν «φυλακισμένα» στα σπίτια τους.
40 Μαθητές και μαθήτριες με αναπηρία, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ε.Ε.Ε.Κ και στο ΤΕΕ Ειδικής αγωγής,  στερούνται του ιερού δικαιώματος να έχουν πρόσβαση και δυνατότητα μεταφοράς στα σχολεία τους. Ειδικά για την συγκεκριμένη ομάδα μαθητών και για τις οικογένειες τους, οι συνέπειες πολλαπλασιάζονται, γνωρίζοντας όλοι μας τι σημαίνει να στερείται ένα παιδί με αναπηρία το μοναδικό «παράθυρο» που διαθέτει στην ζωή και την κοινωνική ενσωμάτωση.
Από την περιπέτεια των μαθητών με αναπηρία αναδεικνύεται και μία ακόμη διάσταση που αφορά τους ιδιοκτήτες των ΤΑΞΙ που παραμένουν απλήρωτοι από το 2011 για την  μεταφορά μαθητών. Δεκάδες επαγγελματίες οδηγοί που  με μεγάλη ευαισθησία έκαναν υπομονή όλα αυτά τα χρόνια παραμένοντας απλήρωτοι  και τώρα πια κινδυνεύουν να χάσουν και την περιουσία τους λόγω των οφειλών που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ.
Καλέσαμε και καλούμε τόσο τον Δήμαρχο Κατερίνης όσο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, να συμβάλουμε άμεσα, ακόμη και με έκτακτη χρηματοδότηση της μεταφοράς των μαθητών με Αναπηρία, έως ότου η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αποδείξουν ότι τα μεγάλα λόγια και οι δηλώσεις ευαισθησίας για τα ΑμεΑ έχουν αντικειμενικό και πρακτικό αντίκρισμα.