Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ Δ.ΣΎΛΛΟΓΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

      Κλιμάκιο μελών της Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από τον συντονιστή της Ζήση Ζάννα και τα μέλη της Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη και Χάρη Τζαμακλή, συναντήθηκε την
Τρίτη 14-10-2014 με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης στα γραφεία του στο Δικαστικό Μέγαρο.
      Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ως σκοπό την ενημέρωση και τη διαβούλευση σχετικά με το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της απόφασης της Ν.Ε. για παρόμοιες επαφές με τους κοινωνικούς φορείς.
      Από την πλευρά των μελών της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αναλύθηκαν τα βασικά σημεία του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης και οι θέσεις του κόμματος για τη Δικαιοσύνη και για τα επί μέρους ζητήματα που απασχολούν τον δικηγορικό κλάδο. 

      Τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης αναφέρθηκαν τόσο στα συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου {δραστική συρρίκνωση δικηγορικής ύλης, αδυναμία καταβολής φόρων (εισοδήματος και Φ.Π.Α.) και εισφορών (ασφαλιστικών, υγείας και προνοιακών), άδικο φορολογικό σύστημα λόγω των τεκμηρίων, συγκέντρωση των υποθέσεων των τραπεζών σε μεγάλες δικηγορικές εταιρίες, άρνηση του Ι.Κ.Α. να μην αμείβει νόμιμα τους κατ’ αποκοπή συνεργαζόμενους δικηγόρους}, όσο και σε θεσμικά ζητήματα (ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης σε συνάρτηση με τις αποφάσεις του ΣτΕ για το μνημόνιο κ.λ.π., αξιολόγηση των δικαστικών λειτουργών, κατάργηση του Φ.Π.Α. στην παροχή δικηγορικών υπηρεσιών, κατάργηση διατάξεων που εμποδίζουν την προσφυγή των πολιτών στη Δικαιοσύνη, θεσμός της Νομικής Βοήθειας).