Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Εξιχνιάστηκε άμεσα ληστεία που έλαβε χώρα σε φαρμακείο των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης

Εξιχνιάστηκε άμεσα ληστεία που έλαβε χώρα σε φαρμακείο
Συνελήφθησαν για την υπόθεση, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο (2) άτομα

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμα συνεργού τους
Εξιχνιάσθηκε άμεσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ληστεία που έλαβε χώρα την 22-10-2014, σε φαρμακείο της ευρύτερης περιοχής των Μαλγάρων.
Συνελήφθησαν για την υπόθεση δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 26 και 50 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και με απλή συνέργεια, της παράβασης του Νόμου Περί Όπλων, της παράβασης Κ.Ο.Κ. και της παράβασης του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ειδικότερα , μεσημβρινές ώρες της 22-10-2014, στην ευρύτερη περιοχή των Μαλγάρων, ο 26χρονος δράστης αφού εισήλθε σε φαρμακείο μαζί με τον αναζητούμενο συνεργό του και αφαίρεσε με απειλή όπλου το ποσό των (350) ευρώ και δύο συσκευασίες με φαρμακευτικά δισκία, διέφυγε με ΙΧΕ αυτοκίνητο.
Έπειτα από αναζητήσεις, το όχημα διαφυγής εντοπίστηκε στην περιοχή του Δενδροποτάμου και από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ανήκει στον 50χρονο συλληφθέντα, ο οποίος το παραχώρησε στον 26χρονο άντρα, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως μέσο για την τέλεση της ληστείας.
Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της επιληφθείσας Υπηρεσίας, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό των δύο αντρών σε παράπηγμα στην περιοχή του Δενδροποτάμου, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα:
  •  Αεροβόλο περίστροφο, που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία, πιστή αντιγραφή περιστρόφου συγκεκριμένου τύπου και
  •  6 φυσίγγια
  • ενώ στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκαν:
  •  Μικροποσότητα κοκαΐνης και
  •  120 ευρώ, προερχόμενα από τη ληστεία
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.