Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


   Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11.30 π.μ. εγκαινιάζουμε το Νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό Παλαιού Ελευθεροχωρίου. Είναι μια νέα δομή η οποία εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία της. Σκοπός της νέας δομής είναι να προσφέρει:
1. Προσχολική αγωγή που ακολουθεί τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και ανταποκρίνεται στις ανάγκες  για την ολόπλευρη νοητική, συναισθηματική, κοινωνική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών.

2. Την καθημερινή φύλαξη, φροντίδα, ημερήσια διατροφή, διαπαιδαγώγηση & ψυχαγωγία βρεφών από 8 μηνών μέχρι 2,5 ετών και νηπίων από 2,5 ετών μέχρι την ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο, που εξαιτίας της εργασίας και των δύο γονέων ή άλλης κοινωνικής αιτίας δεν την έχουν.

3. Κατάλληλη προετοιμασία για τα παιδιά της προνηπιακής ηλικίας,  για την απρόσκοπτη είσοδό τους στο Νηπιαγωγείο και μετέπειτα στο Δημοτικό Σχολείο, μέσα από προγράμματα ανάλογα της νοητικής και ψυχοκινητικής τους εξέλιξης.

4. Ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και προβληματισμό των γονέων σε θέματα αγωγής, ψυχολογίας και σχέσεων με τα παιδιά τους.
   
  Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Παλαιού Ελευθεροχωρίου στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Νηπιαγωγείου Π.  Ελευθεροχωρίου, στο οποίο έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, διαμορφώσεις και προμήθειες παιδαγωγικού και λειτουργικού υλικού, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας φιλόξενος χώρος για τα παιδιά  αυτών των ηλικιών.  Ένας χώρος που διαμορφώθηκε με κριτήρια που πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας και φύλαξης και σύγχρονης αγωγής.
   Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Π. Ελευθεροχωρίου  είναι ο μοναδικός στη Δημοτική Ενότητα Μεθώνης και θα καλύψει ένα μεγάλο κενό στην προνηπιακή αγωγή των παιδιών της  περιοχής.   

Με τιμή
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύδνας Κολινδρού

Δημήτριος Κ. Χλεμές