Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Ι.Μ. Κίτρους Κατερίνης Πλαταμώνος
 Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου τελέστηκαν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά Αιτωλού στην Άνω Μηλιά Πιερίας. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τα πρώτα Εγκαίνια που τέλεσε ο
Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος.

Νωρίς το πρωί μεταφέρθηκε το ι. λείψανο του Αγίου (η κάτω σιαγόνα μεθ’ενός οδόντος) από τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Δωρόθεο και τον Μοναχό Βονιφάτιο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου. Η μεταφορά του ι. λειψάνου έγινε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου.

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού συνδυάστηκαν με την επέτειο των 300 ετών από τη γέννηση του Εθναποστόλου (1714-2014), που εροτάζεται εφέτος πανελληνίως με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Με την ευκαιρία των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Δημήτριο Τσιρώνη και σε Οικονόμο τον π. Ευάγγελο Αδάμο, εφημερίους των Ενοριών Κάτω Μηλιάς και Μέσης Μηλιάς, αντίστοιχα, που οραματίστηκαν την ανέγερση του Ναού και πρωτοστάτησαν στην ολοκλήρωσή του. Επίσης, ευχαρίστησε τους Ιερείς π. Γεώργιο Γκόλια και π. Σταύρο Κοσέογλου, για τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση του έργου. Εξέφρασε ευγνωμοσύνη στα κατά καιρούς μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και σε όλους τους δωρητές και κατοίκους της περιοχής, που στήριξαν το εκκλησιαστικό αυτό έργο, οφειλετική τιμή προς τον Φωτιστή Άγιο του Γένους μας.

Πλήθος κόσμου προσήλθε κατά την τελετή των Εγκαινίων και τη Θ. Λειτουργία, ενώ έψαλε πολυμελής χορωδία καθηγητών και μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Να σημειωθεί ότι ο Άγιος Κοσμάς διέμεινε και κήρυξε στην Πιερία. Ειδικότερα, στην Άνω Μηλιά σώζεται μέχρι σήμερα το δένδρο με τον σταυρό που έπηξε ο ίδιος, κατά την προσφιλή συνήθειά του.

 ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΜΗΛΕΑ