Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Εκδηλώσεις που διοργανώνει και συμμετέχει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου 
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου στο πλαίσιο της  «Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών»::

συμμετέχει την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 στις εκδηλώσεις της Ελληνικής  Ορνιθολογικής Εταιρίας στο παρατηρητήριο της Νέας Αγαθούπολης με δημιουργικά εργαστήρια κατασκευών και περιβαλλοντικά παιχνίδια.
διοργανώνει την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014 ανάλογη εκδήλωση στην περιοχή Αγίας Τριάδας στη Βροντού Πιερίας με τη συμμετοχή σχολικών μονάδων της Πιερίας και της Λάρισας. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου – Ελασσόνας και οι Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων και Καινοτόμων Δράσεων της Πιερίας. Την εκδήλωση υποστηρίζει ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς και ο  Δήμος «Δίου Ολύμπου».
Επίσης το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εβδομάδας που προκηρύχθηκε  από το Υπουργείο Παιδείας για τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου διοργανώνει:

1. ημερίδα με θέμα: «Τα προγράμματα και οι δράσεις του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου - Βιωματικά εργαστήρια» που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου στον Παλιό Παντελεήμονα, την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 στις 5:30 μ.μ. και  μπορούν να την παρακολουθήσουν  εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και Β/θμιας  Εκπαίδευσης Πιερίας.
2. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την πραγματοποίηση του προγράμματος «Ενιπέας το φαράγγι του μύθου και της ζωής» την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 από τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Ανατ. Ολύμπου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές συμβάλλοντας στο «κοινωνικό σχολείο». Στόχος του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο την ποικιλία της ζωής (χλωρίδα και πανίδα) στο φαράγγι του Ενιπέα. Να κατανοήσουν την ανάγκη για προστασία του ιδιαίτερου αυτού φυσικού περιβάλλοντος. Να προσεγγίσουν ένα κομμάτι του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές αειφορικής διαχείρισης του ευαίσθητου και πολύτιμου οικοσυστήματος του μυθικού βουνού. Να ασκηθούν πεζοπορώντας σε ένα από τα πλέον δημοφιλή μονοπάτια του Ολύμπου. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει  στις 11 π.μ. από τη θέση Πριόνια  στο Λιτόχωρο και θα ολοκληρωθεί περίπου στη 1μ.μ. στο παλιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου.