Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Τάσος Πολυχρονίδης - Ο ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Για μερικούς η ρήση του Γάλλου φιλόσοφου και συγγραφέα Αλμπερ Καμύ ότι …το να δημιουργείς είναι σα να ζεις δύο φορές, είναι φιλοσοφία ζωής. Σήμερα με την κρίση των
αξιών και την αμφισβήτηση των πάντων, ευτυχώς μερικοί επιμένουν σε πείσμα των καιρών.
   Ο Τάσος Πολυχρονίδης δικαιωματικά ανήκει σε αυτή την κατηγορία, γιατί χρόνια τώρα αθόρυβα και δημιουργικά υπηρετεί αυτό που τον εκφράζει. Τον πολιτισμό μέσα από τις τάξεις της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης. Τόσο ως διοικητικός μιας και είναι ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και ως χορευτής και χορωδός. Αεικίνητος δηλώνει διαρκώς παρών στις δημιουργικές πρωτοβουλίες της Εστίας και με περισσή διάθεση για προσφορά συμβάλλει στην ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος που παράγει και αναδεικνύει ο σημαντικός πνευματικός φορέας της Πιερίας.
   Δεν είναι άλλωστε και λιγοστές οι εκδηλώσεις που παρήγαγε στην εξηντάχρονη διαδρομή της η Εστία Πιερίδων Μουσών. Με τελευταίο το αφιέρωμα για τα διακόσια χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας που περιόδευσε σε πόλεις της Ελλάδας και γνώρισε την αποδοχή και αναγνώριση όσων το παρακολούθησαν. Την παραμονή του εορτασμού (15-10-2014) για την εκατοστή δεύτερη επέτειο από την απελευθέρωση της Κατερίνης, το αξιόλογο αυτό μουσικό, λογοτεχνικό και ιστορικό αφιέρωμα παρουσιάσθηκε στην πόλη μας.
   Στο φωτογραφικό ενσταντανέ από την εκδήλωση της Κατερίνης, ο Τάσος (δεξιά) τιμά τον εκπρόσωπο της χορωδίας << Ολύμπιες φωνές >> του πολιτιστικού συλλόγου Πόρρων- Πλαταμώνα Γεώργιο Φαρμάκη για τη συμμετοχή των τελευταίων στο κοινό εγχείρημα του αφιερώματος για τη συμβολή των Φιλικών στην Ελληνική επανάσταση του 1821.
   Ανάμεσα τους ο πρόεδρος της Ε.Π.Μ.Κατερίνης Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης που νοιώθει απόλυτα ικανοποιημένος για την επιτυχία του αφιερώματος, αλλά και γιατί με τέτοιους συνεργάτες το έργο και η προσφορά του πιάνουν τόπο. Το κάδρο συμπληρώνουν η καλλικέλαδος και πανέμορφη τραγουδίστρια Μαρία Δραγασιά που χειροκροτεί και ο μουσικός και ενορχηστρωτής Μιχαήλ Καρυοφυλλίδης.
   Πολύ απλά. Η Κατερίνη με μερικούς ακόμα Τάσους θα ήταν πλουσιότερη στις τέχνες και τα γράμματα.

                                                                                                                                                                                                             Π.Χ.