Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Συνελήφθη υπήκοος Συρίας στον Πλαταμώνα, ο οποίος μετέφερε τρεις λαθρο μετανάστες -εκ των οποίων δύο ανήλικα παιδιά - καθώς και για παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Συνελήφθη 26χρονος υπήκοος Συρίας στον Πλαταμώνα Πιερίας, ο οποίος μετέφερε εντός της ελληνικής επικράτειας τρεις μη νόμιμους μετανάστες -εκ των οποίων δύο ανήλικα παιδιά - καθώς και για παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Συνελήφθη χθες (11.10.2014) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας, ένας 26χρονος υπήκοος Συρίας που μετέφερε εντός της ελληνικής επικράτειας τρεις μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων δύο ανήλικα παιδιά, καθώς και για παράβαση του Κ.Ο.Κ..
Ειδικότερα, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης (ύψος Πλαταμώνα Πιερίας), οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι .Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι και σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος είχε επιβιβάσει σε αυτό και μετέφερε εντός της ελληνικής επικράτειας, τρεις μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων τα δύο ανήλικα παιδιά, έναντι αδιευκρίνιστης χρηματικής αμοιβής.
Επιπλέον, κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς και ασφαλιστηρίου συμβολαίου και άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, ενώ το όχημα έφερε αυτοσχέδιες πινακίδες κυκλοφορίας.
Κατασχέθηκαν:
  • το προαναφερόμενο όχημα,
  • το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και
  • ένα κινητό τηλέφωνο.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πιερίας.
Ο 26χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ενώ σε βάρος των μη νόμιμων μεταναστών θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής.