Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΑΡΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΗΤΩΝ "ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ"

«Οι Σταυραετοί» εγκαινίασαν την πολιτιστική περίοδο 2014-2015
Ελπιδοφόρα και αισιόδοξα μηνύματα για συνέχεια της δημιουργικής του πολιτιστικής
διαδρομής στα δρώμενα της Πιερίας, έστειλε και φέτος η επίσημη πρώτη του Συλλόγου Κρητών Ν. Πιερίας «Οι Σταυραετοί». Η  νέα πολιτιστική περίοδος εγκαινιάστηκε το βράδυ της Κυριακής, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου,  με  τον καθιερωμένο αγιασμό, τον οποίο τέλεσε ο Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεώργιος: «Προσφέρετε πολιτιστικό και κοινωνικό έργο και απασχολείτε δημιουργικά νέα παιδιά» σημείωσε χαρακτηριστικά σε σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιότατος απευθυνόμενος στο Δ.Σ. του συλλόγου.

Μέλη και φίλοι του συλλόγου, ο βουλευτής Πιερίας Δημήτρης Χριστογιάννης, ο Διοικητής της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου Ιωάννης Τζανιδάκης, εκπρόσωποι βουλευτών, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστάσιος Παπαζήσης, Παρθένα Μακρίδου -Παρτσαλίδου κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Σε χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του συλλόγου Κων/νος Μανιουδάκης παρουσίασε συνοπτικά το πρόγραμμα για τη νέα χρονιά και μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. ευχήθηκε σε όλους καλή πολιτιστική περίοδο, με  υγεία και διαρκή προσπάθεια με υψηλούς στόχους. Παράλληλα, μεταξύ άλλων προανήγγειλε την διεξαγωγή - εντός του 2015 - με μέριμνα του συλλόγου και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, του πρώτου Πανελληνίου Ανταμώματος των απανταχού Κρητών, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, το οποίο συγκυρίες δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Επιπλέον, ξεκίνησε η προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την ανέγερση ηρώου στη μνήμη των πεσόντων Κρητών στην Πιερία (περιοχή Αγίου Νικολάου Παλαιά Βροντού), κατά τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες.


Τέλος, με την ευκαιρία ανακοινώθηκε η έναρξη λειτουργίας των τμημάτων του συλλόγου για την περίοδο 2014-2015. Ειδικότερα, θα λειτουργήσουν και φέτος τα τμήματα χορού για όλες τις ηλικίες, το τμήμα χορωδίας, καθώς και τα τμήματα εκμάθησης κρητικής λύρας και ριζίτικου τραγουδιού. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 23510-24084 και 6977356953 (Πρόεδρος του Συλλόγου).