Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας σε συνάντηση με φορείς της ΠΚΜ με σκοπό την προβολή και ανάδειξη του Ολύμπου

 Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας σε συνάντηση με φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας του έργου “MED-ROUTE”, με σκοπό την προβολή και ανάδειξη του Ολύμπου


Την Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014, μετά από ομόφωνη απόφαση όλων των μελών την Τουριστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη βούληση του Περιφερειάρχη Κ.Μ., Απόστολου Τζιτζικώστα, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας συνάντηση με σκοπό την οργάνωση μίας εκδήλωσης για την προβολή και τη προώθηση του Ολύμπου στο πλαίσιο του έργου MED-ROUTE”– “Μεσογειακή Διαδρομή για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό” του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας CBC MED ENPI.
Επικεφαλής της συνάντησης ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ενώ συμμετείχαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Π.Ε., Τζόβας Απόστολος (εντεταλμένος σε θέματα τουρισμού) και Μπιτόπουλος Στέφανος, συνεργάτες της Αντιπεριφερειάρχη, ο Γενικός Δ/ντής Ανάπτυξης Π.Κ.Μ., Νίκος Τσοτσόλης, ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, Κων/νος Μιχαηλίδης, η Δερμεδεσιώτη Εύη και η Αλεξάνδρα Γαϊτανάκη, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και συγκεκριμένα του Τμήματος Τουρισμού της Π.Κ.Μ, καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας του έργου MED-ROUTE, Γιάννης Τζιάκαλος και Νίκος Κουτσομάρκος. 
Το έργο MED-ROUTE έχει ως στόχο την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με επίκεντρο τον πολιτιστικό τουρισμό, σε περιοχές της Μεσογειακής Λεκάνης μέσω συνδυασμένων συστημάτων μεταφορών.  Ο απώτερος στόχος του έργου είναι η αύξηση της κινητικότητας στις συμμετέχουσες περιοχές για λόγους θεματικού τουρισμού και η προώθηση της προσβασιμότητας από τη μία περιοχή/χώρα στην άλλη. 
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επεσήμανε πως το έργο MED–ROUTE είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για την ανάδειξη του Ολύμπου, ενός παγκόσμιου μνημείου φυσικής ομορφιάς, ενώ οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συζήτησαν σε ένα πρώτο επίπεδο τη διαδικασία έναρξης των εργασιών μίας εκδήλωσης, όπου θα συμμετέχουν εξειδικευμένοι επισκέπτες – επαγγελματίες του τουρισμού και ΜΜΕ. Στόχος της εκδήλωσης αυτής θα είναι η καλύτερη και αποδοτικότερη προβολή του φυσικού πλούτου του Ολύμπου με τρόπο αποδοτικό και προς όφελος των τοπικών φορέων.