Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή τις διακρίσεις ενάντια στο Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέμπε Γκρίλο

Σκληρή ήταν η αντίδραση του Αντιπρόεδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτή Καθηγητή
Νότη Μαριά ενάντια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) που για άλλη μια φορά προχώρησαν σε πρακτικές αποκλεισμού του Κινήματος των Πέντε Αστέρων του Μπέμπε Γκρίλο.  
   Για το λόγο αυτό χθες στις Βρυξέλλες και κατά τη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις χώρες του Μασρέκ ο Νότης Μαριάς έκανε παρέμβαση καταδικάζοντας τον αποκλεισμό του Κινήματος των Πέντε Αστέρων από το Προεδρείο της Αντιπροσωπείας. 
   Ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι δε γίνεται να συνεχίζεται η κατάφορη αδικία κατά του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και ότι πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί η μέθοδος DHondt, η οποία αποτελεί άτυπη συμφωνία μεταξύ των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να διασφαλίζεται σε όλες τις πολιτικές ομάδες ανεξαρτήτως του μεγέθους τους η δυνατότητα εκπροσώπησης σε όλες τις θεσμικές εκφάνσεις της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμπεριλαμβανομένης και της εκπροσώπησης στα προεδρεία των Αντιπροσωπειών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τρίτες χώρες.
   Η παρέμβαση του Νότη Μαριά ενάντια στον αποκλεισμό του Κινήματος των Πέντε Αστέρων χειροκροτήθηκε από τους ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της Πολιτικής Ομάδας του EFD.
   Επισημαίνεται ότι αντίστοιχη παρέμβαση έκανε ο Νότης Μαριάς και στις 12/7/2014, όταν  αποκλείστηκε από τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Αναφορών η υποψήφια του Κινήματος των Πέντε Αστέρων κα Eleonora EVI.
   Η παρέμβαση του Νότη Μαριά επιβεβαιώνει τις αμοιβαίες σχέσεις αλληλεγγύης που έχουν οικοδομηθεί στην πράξη με τους ευρωβουλευτές του Κινήματος των Πέντε Αστέρων με τους οποίους μάλιστα ο Νότης Μαριάς συνυπέγραψε στις 18/8/2014 κοινή δήλωση για την αποζημίωση από την Ε.Ε. των Ελλήνων και των Ιταλών αγροτών για τη ζημιά που υπέστησαν λόγω του ρωσικού εμπάργκο.