Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Παπαθανασίου, Γεωργαντά, Λογοθέτης και Βάμβουκας για την απάτη της ΕΛΣΤΑΤ

Με τη γλώσσα των αριθμών, η αλήθεια για την οικονομία.  

Το βιβλίο του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου

Πρώτη έκδοση, Νοέμβριος 2010 Επανέκδοση, Μάρτιος 2011




Περιεχόμενα

Πρόλογος

1. Η αλήθεια για το έλλειμμα και τις προβλέψεις για το 2009

Πως το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα για το 2009
Που οφείλονται οι πρόσθετες αναθεωρήσεις από τη Eurostat

Η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ για την επιστολή της ΕΕ του Ιουλίου 2009

Η αλήθεια για το δημόσιο χρέος

2. Τι έκανε η Νέα Δημοκρατία για
να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση

Μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2009 για τον περιορισμό του ελλείμματος

3. Το ΠΑΣΟΚ ενώ γνώριζε την αλήθεια,
δεν πήρε μέτρα και οδήγησε την χώρα στο ΔΝΤ

Η ευθύνη για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ ανήκει κατά 100% στο ΠΑΣΟΚ.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν πήρε έγκαιρα τα μέτρα για την οικονομία;

4. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την εξεταστική 5. Η έκθεση της Eurostat
6. Η αλήθεια για τα χρέη των νοσοκομείων
7. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων

Επίλογος

Διάγραμμα: Οι δηλώσεις που ανέβασαν τα spreads

Μετά από μακρά περίοδο σιωπής, αποφάσισα να παρουσιάσω με στοιχεία την αλήθεια για την οικονομία. Να απαντήσω στις ανακρίβειες, υπερβολές και συκοφαντίες που επί ένα χρόνο εκτοξεύει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να εμφανίσει τη ΝΔ ως αποκλειστικά υπεύθυνη για τα χρόνια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και να καλύψει τις δικές της ευθύνες για την προσφυγή στο ΔΝΤ.

Ασφαλώς και υπήρχαν σοβαρά προβλήματα. Για το μεγάλο δημόσιο χρέος, τη διαφθορά, την πολυνομία, το ασφαλιστικό, τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, τον αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα κ.α. την ευθύνη την έχουμε όλοι όσοι ασκήσαμε εξουσία τα τελευταία 30 χρόνια. Διότι δεν τολμήσαμε να κάνουμε εγκαίρως πράξη τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που είχε ανάγκη

η χώρα. Ευθύνη έχουν και οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως για όσα δεν έκαναν. Χωρίς να ξεχνάμε βέβαια τη λυσσαλέα αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, σε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και διαρθρωτικών αλλαγών. Όμως, για το γεγονός ότι η χώρα οδηγήθηκε στο ΔΝΤ, αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα υπάρχουν απολογιστικά στοιχεία, που αποδεικνύουν, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνειδητά φούσκωσε το έλλειμμα του 2009 κατά 10 δισ. €. Επιπλέον, η Eurostat επέβαλε να περιληφθούν στο έλλειμμα στοιχεία, που ήταν μεν γνωστά, αλλά ουδέποτε μέχρι τώρα είχαν προσμετρηθεί σε αυτό, όπως τα αποτελέσματα των ΔΕΚΟ. Κάτι που εκτοξεύει το έλλειμμα και το χρέος, όχι μόνο για το 2009, αλλά και για όλα τα επόμενα χρόνια και κάνει την προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση ακόμα πιο δύσκολη.

Σήμερα οι πολίτες διαπιστώνουν, ότι όλες οι προβλέψεις που παρουσίασε
η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για έλλειμμα, χρέος, πληθωρισμό, ανάπτυξη
και ανεργία για το 2010, έπεσαν έξω. Έδωσε άραγε η κυβέρνηση
του ΠΑΣΟΚ ψεύτικα στοιχεία, όπως κατηγόρησε τη ΝΔ για τις εκτιμήσεις της για το 2009; Ή σε συνθήκες κρίσης οι εκτιμήσεις δεν επιβεβαιώνονται, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.;

Στις 4 Οκτωβρίου του 2009 η Νέα Δημοκρατία ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού, προκειμένου να λάβει άμεσα μέτρα περιορισμού του δημοσίου ελλείμματος και του χρέους. Ήταν η πρώτη κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση, που τόλμησε να παρουσιάσει σε προεκλογική περίοδο συγκεκριμένα –δυσάρεστα, αλλά αναγκαία– μέτρα για την επίτευξη αυτού του στόχου. Το ΠΑΣΟΚ, αντιθέτως, κέρδισε τις εκλογές με την υπόσχεση ότι θα προχωρήσει σε παροχές που ξεπερνούσαν τα 15 δισ. €. Ενώ γνώριζε την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, επέλεξε συνειδητά να εξαπατήσει τους πολίτες.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα:

 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ