Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ


102 χρόνια ελευθερίας, 102 χρόνια ελεύθερης Κατερίνης. Η 16η Οκτωβρίου 1912, είναι μια εμβληματική και ιστορική επέτειος, μια ημέρα κατά την οποία επαναφέρουμε στη συλλογική μας μνήμη γεγονότα, που αποδεικνύουν τη θέληση και τη γενναιότητα της ελληνικής ψυχής.
Η πόλη μας αποδίδει τιμή σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για τα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αποτελεί μία ουσιαστική ευκαιρία να στρέψουμε με ευλάβεια και σεβασμό την σκέψη μας μπροστά στο μεγαλείο της θυσίας των προγόνων μας. Το μήνυμα της σημερινής επετείου είναι πάντα επίκαιρο, ως διαχρονικό παράδειγμα στάσης ζωής, ενώ προσφέρεται για να αναδείξουμε σύγχρονα πρότυπα και ένα νέο πατριωτισμό.

Αυτό το παράδειγμα της ενότητας, της ομοψυχίας και της αλληλεγγύης καλούμαστε σήμερα, στις δύσκολες περιόδους που διανύει η πατρίδα μας, να έχουμε ως πυξίδα, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Το οφείλουμε σε αυτούς που θυσίασαν για όλους εμάς την ψυχή τους, την ίδια τους ζωή. Το οφείλουμε στις γενιές που έρχονται. Χρόνια πολλά σε όλους. Χρόνια πολλά στην πόλη μας.