Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Δήλωση Διευθυντή Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Αλεξανδρείου Ν.Μυστακίδη για τη συνεργασία με το «Νόησις»

Ως Διευθυντής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου χαίρομαι ιδιαίτερα για το ξεκίνημα της συνεργασίας μεταξύ του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος με το κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Κύριος στόχος της συνεργασίας μας είναι η προβολή και η διάδοση  της Επιστημονικής και Τεχνολογικής παράδοσης. Όλοι κατανοούμε πως η Επιστήμη & Τεχνολογία πρέπει να έχουν προσέγγιση κατανοητή από όλους, αυτή την προσέγγιση προσφέρει το ΝΟΗΣΙΣ μέσα από πλήθος προγραμμάτων , παραγωγών & εκδηλώσεων.
Όπως είναι γνωστό το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου έχει άμεση σχέση και επαφή με τους Έλληνες του εξωτερικού οι οποίοι ήταν οι εμπνευστές και οι πρωτεργάτες για την δημιουργία του Ιδρύματος. Η σχέση αυτή θα ανοίξει της πύλες προς τα έξω ώστε να διαδοθεί και να προβληθεί το σημαντικό & μοναδικό έργο που επιτελεί το κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.
Ο χαρακτήρας  τον προγραμμάτων & εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου θα είναι εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός και θα αφορά σε όλες της ηλικίες . Τα προγράμματα αυτά μέσω της τεχνολογίας & του διαδικτύου θα μπορούν να τα παρακολουθούν και οι Έλληνες του εξωτερικού.
Το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου έχει χαρακτήρα πολυδιάστατο. Δημιουργήθηκε για να προβάλει τον πολιτισμό και την παράδοση, αναγνωρίζοντας όμως την αναγκαιότητα και την χρησιμότητα της τεχνολογίας επιδιώκει και προβάλει καινοτόμες δράσεις σε συνεργασία με αξιόλογα Ιδρύματα της Χώρας μας. Εξάλλου διαθέτει τα μέσα αλλά και τους κατάλληλους ανθρώπους για να  πραγματοποιήσει αυτές της δράσεις και συνεργασίες.

Νίκος Μυστακίδης
Διευθυντής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας

Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου