Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Στοχευμένοι έλεγχοι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων και ποτών

Κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν συνολικά τρία άτομα

Κατασχέθηκαν στο σύνολο περισσότερα από 570 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 250 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών
Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων και ποτών, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Πιερίας και Σερρών, συνέλαβαν χθες (8.10.2014), συνολικά τρία άτομα.
Ειδικότερα:
  • Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, συνελήφθησαν σε χωριό της Πιερίας, δύο ημεδαποί ηλικίας 52 και 46 ετών (ανδρόγυνο), για παράβαση της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.
Αρχικά, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε πρατήριο υγρών καυσίμων της 46χρονης, καθώς και σε αποθήκη αυτού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 285 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης και
  • 73 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, για τις οποίες στερούταν παραστατικών εγγράφων, ενώ για το σύνολο αυτών δεν είχαν καταβληθεί οι αναλογούντες δασμοί.
Στη συνέχεια, σε έρευνα της οικίας του 52χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 290 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Σημειώνεται ότι, σε βάρος των παραπάνω σχηματίστηκε δικογραφία και για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο) ιδιοκτησίας τους.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα Σερρών, συνελήφθη στον Προμαχώνα, ένας 36χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.
Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 180 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, τις οποίες εισήγαγε από τη Βουλγαρία, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι αναλογούντες δασμοί. Επιπλέον κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.