Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Αυτόφωρες συλλήψεις από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας

Το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα για διάφορα αδικήματα

Στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 24ωρο, συνολικά 10 άτομα για διάφορα αδικήματα.
Ειδικότερα:
  • από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 19χρονος ημεδαπός για κλοπή και απόπειρα κλοπής. Για τα ίδια αδικήματα σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου συνεργού του.
         Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αξιοποίηση πειστηρίων, ο παραπάνω μαζί με
         29χρονο ημεδαπό, από την 19.10.2014 το βράδυ έως την 20.10.2014 το πρωί:
             -παραβίασαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο από το οποίο δεν αφαίρεσαν οτιδήποτε,
              -παραβίασαν τρία καταστήματα, σε δύο από τα οποία αφαίρεσαν τρόφιμα, πακέτα
               τσιγάρων και χρηματικό ποσό, ενώ από το τρίτο δεν αφαίρεσαν οτιδήποτε.
        Σε έρευνα της οικίας του 29χρονου βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία
        κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους. Επιπλέον κατασχέθηκε ένα
        δίκυκλο μοτοποδήλατο που χρησιμοποίησαν οι παραπάνω.
  • από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δροσάτου, συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός, για κλοπή οχήματος ιδιοκτησίας 72χρονου ημεδαπού, το οποίο εγκατέλειψε αργότερα σε κοντινή απόσταση. Επίσης αφαίρεσε χρηματικό ποσό και άλλα αντικείμενα του 72χρονου ημεδαπού. Σε βάρος του 22χρονου, εκκρεμεί επιπλέον το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στην χώρα.
  • από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 369.475,49 ευρώ.
  • από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 9,4 γραμμαρίων.
  • από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 3,6 γραμμαρίων.
  • από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Γιαννιτσών συνελήφθη 46χρονος αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (μέθη και στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης).
  • από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Πιερίας και Σερρών συνελήφθησαν δύο άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις.
  • από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής, συνελήφθη ένα άτομο για παράνομες οικοδομικές εργασίες.
  • από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, συνελήφθη ένα άτομο για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.