Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΟΓΑ: Ανοίγουν οι αιτήσεις για τα «βραβεία» των 1.000 ευρώ σε πολύτεκνες μητέρες

Από 24-11-2014 μέχρι και 3-12-2014 θα γίνουν οι αιτήσεις για τα χρηματικά βραβεία ύψους 1.000 ευρώ που θα δώσει ο ΟΓΑ σε πολύτεκνες μητέρες. Το dikaiologitika.gr παρουσιάζει τις προϋποθέσεις για τα χρηματικά βραβεία του ΟΓΑ 

Με στόχο την στήριξη της αγρότισσας πολύτεκνης μητέρας και στο πλαίσιο της κοινωνικής αποστολής του, υλοποιεί για πρώτη φορά Πρόγραμμα Παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον ΟΓΑ. 
Χθες, 18-11-2014, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης υπέγραψε τη σχετική απόφαση (δείτε εδώ την απόφαση που δημοσιεύσε μόνο το dikaiologitika.gr) με την οποία ενέκρινε το εφαρμογή του προγράμματος. 

Ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης σχετικά με το Πρόγραμμα αυτό, δήλωσε: 
«Για πρώτη φορά ο ΟΓΑ εφαρμόζει και υλοποιεί μέτρα προστασίας και στήριξης της αγρότισσας πολύτεκνης μητέρας, αναγνωρίζοντας τον Κοινωνικό και Εθνικό της ρόλο, ιδιαίτερα στις σημερινές δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. O ΟΓΑ επιβραβεύει 450 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες, με χρηματικό βοήθημα 1.000 ευρώ κάθε μία και προσωπικό έπαινο. Ως Διοίκηση συνεχίζουμε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, να ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της κοινωνίας, ώστε οι ασφαλισμένοι μας να νοιώθουν τον Οργανισμό, αρωγό και συμπαραστάτη τους». 

Ο ΟΓΑ ενημερώνει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν αιτήσεις από 24-11-2014 μέχρι και 3-12-2014. Με νεότερη ανακοίνωση θα καθοριστούν οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης της παροχής αυτής. 
Τα κριτήρια σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείοου Εργασίας 
Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων του ΟΓΑ σε πολύτεκνες μητέρες καθορίζονται ως εξής:
 − Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στο πρόγραμμα της παροχής. 
− Να έχουν, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, τουλάχιστον 4 τέκνα, άγαμα, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα, ή ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου ή του 24ου έτους ηλικίας, θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2014. 
− Να είναι, όλοι οι ανωτέρω, κάτοχοι βιβλιαρίου υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης».

www.dikaiologitika.gr