Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ 12ΧΡΟΝΟΥ ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ

ΟΜΙΛΙΑ "Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ 12ΧΡΟΝΟΥ ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ"

Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 17.30, ο τομέας Πληροφορικής του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ
Θεσσαλονίκης διοργανώνει  στην αίθουσα εκδηλώσεων των εγκαταστάσεων του (Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη), ομιλία με κεντρικό τιμώμενο πρόσωπο, τον 12χρονο προγραμματιστή, Νίκο Αδάμ.

Χωρίς να έχει παρακολουθήσει μαθήματα προγραμματισμού αλλά διαβάζοντας συνεχώς βιβλία και άρθρα πληροφορικής ο «αυτοδίδακτος», όπως τον χαρακτηρίζουν, νεαρός προγραμματιστής έχει δημιουργήσει ήδη μια σειρά εφαρμογών ενώ εξελίσσει αυτήν την περίοδο το πρόγραμμα "Tech is Social", το οποίο είναι ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που δίνει όμως βάρος στην ασφάλεια του χρήστη.

«Από μικρός αναρωτιόμουν γιατί οι συσκευές λειτουργούν με τον συγκεκριμένο τρόπο και όχι με κάποιον διαφορετικό» λέει ο Νίκος Αδάμ, μαθητής Α' Γυμνασίου από τη Θεσσαλονίκη. «Στα εννέα περίπου άρχισα να πειράζω τα καλώδια και τα προγράμματα στον υπολογιστή του αδελφού μου. Αυτή μάλιστα ήταν και η πρώτη επαφή μου με τον κόσμο των υπολογιστών, πριν δεν τους χρησιμοποιούσα καν» εξηγεί ο 12χρονος εξπέρ των κομπιούτερ που μίλησε σε συνέδριο πληροφορικής και η περίπτωσή του προσείλκυσε το ενδιαφέρον στελεχών της Google.

Ο Νίκος Αδάμ, θα παρουσιάσει στους σπουδαστές τις εφαρμογές που έχει δημιουργήσει παρά το νεαρό της ηλικίας του, ενώ θα μοιραστεί μαζί τους, την μεγάλη του αγάπη για τους υπολογιστές, τον προγραμματισμό και τις νέες τεχνολογίες.

Σίγουρα έχουν να μάθουν πολλά!