Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27-11-2014

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΗΝ  ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

  ΩΡΑ 10:30 π.μ.

Συναδέλφισσες-  συνάδελφοι

Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δεν μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Η ανάπτυξη που επικαλούνται και επιδιώκουν θα φέρει σίγουρα νέα κέρδη για τους λίγους και για τους πολλούς θα συνεχίζεται η ανέχεια, η ζωή με ψίχουλα. O κρατικός προϋπολογισμός για το 2015 κινείται σε αυτό το πλαίσιο, ανακατανέμει ψίχουλα κόβοντας σημαντικά κονδύλια για την προστασία της εργατικής οικογένειας, θεωρεί δυσβάστακτο κόστος τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Μην ανέχεσαι το μικρότερο κακό γιατί φέρνει στο προσκήνιο νέα επίθεση!
Μη μειώνεις τις απαιτήσεις σου!
Το μέλλον μας δεν βρίσκεται στα όρια της πείνας.
Να απορρίψουμε τη ζωή με τα ψίχουλα και τα αποφάγια που μας δίνουν.

Στις 27 Νοέμβρη  η εργατική  τάξη και τα λαϊκά στρώματα δίνουν  μια μεγάλη μάχη από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς.  Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ,  μπορεί να γίνει ο μοχλός πίεσης για να αποτρέψουμε τη λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων.  Να ανατρέψουμε την κατάσταση και να έχουμε επί μέρους κατακτήσεις. Μπορούμε  αν δείξουμε τη δύναμή μας όπως έγινε με την αγωνιστική  συμμετοχή    πάνω από 100.000  λαού στο μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην  Αθήνα την 1Η Νοέμβρη, που αποτελεί πλέον   παρακαταθήκη για την ανασύνταξη του κινήματος.                     Η γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ χαιρετίζει  όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό και όλους όσους για αντικειμενικούς λόγους δεν στάθηκε δυνατή η συμμετοχή τους.
Το βήμα που πραγματοποιήθηκε πρέπει να συνεχιστεί με νέα δυναμική. Με μεγαλύτερη επιμονή και αποφασιστικότητα να βρεθούμε  στους κλάδους, στις επιχειρήσεις, να ενημερώσουμε  τους εργάτες και τις εργάτριες, για να σηκωθεί άνεμος διεκδικήσεων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
Μπορούμε  να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε μέτρα ανακούφισης του λαού στα ζητήματα των κοινωνικών δαπανών ( Παιδεία – Υγεία- Ασφάλεια) , και της φορολογίας. Να αποτραπούν οι απολύσεις, Να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.
Στις 27 Νοέμβρη   αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:
Εδώ και τώρα: ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νομοί που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις. Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Οποιαδήποτε  νέα παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα είναι αιτία πολέμου.
Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών, της 13ης και 14ης σύνταξης.
Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης

Η αντιλαϊκή πολιτική  και ο αυταρχισμός που συνεπάγεται  είναι άρρηκτα δεμένα
 με την εξουσία- δικτατορία  των μονοπωλίων και της Ε.Ε.
«Τον ξέρουμε τον ένοχο κι είναι γνωστή η αιτία….»
 Στα πλαίσια του Καπιταλισμού αυτό που   θα υπάρχει, για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι η εκμετάλλευση,  η φτώχεια και η ανασφάλεια για το αύριο.  Ότι κερδίζουμε το κερδίζουμε μετά από σκληρούς αγώνες, θυσίες και αίμα. Αυτό δείχνει η ιστορία του λαϊκού-εργατικού κινήματος.
Οριστική λύση στα προβλήματά μας δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στην αγκαλιά της λυκοσυμμαχίας των μονοπωλίων που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση.  Για να γίνει ο λαός αφέντης του πλούτου που παράγει, χρειάζεται  άλλος δρόμος ανάπτυξης. Χρειάζεται λαϊκή εξουσία που θα συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος, θα μετατρέψει σε κοινωνική λαϊκή περιουσία τα  μέσα παραγωγής,   απελευθερώνοντας τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας  και ικανοποιώντας τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Δεν μπορεί να θεωρούμε  «φυσιολογικό φαινόμενο» το γεγονός ότι  πάνω 1.500.000  αδέλφια μας  είναι άνεργοι και ενώ θα μπορούσαν να παράγουν για την κοινωνία να  θεωρούνται βάρος…. και κόστος… Δεν είναι δυνατό να είναι άνεργα το 50% των παιδιών μας  μέχρι 35 χρονών, να εξαναγκάζονται στη μετανάστευση, και να μη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη χώρα  και στο λαό, που τους μεγάλωσε και τους σπούδασε.
Δεν είναι δυνατό να φοβόμαστε να αρρωστήσουμε  γιατί θα είμαστε χαμένοι, αφού μόνο όσοι έχουν λεφτά μπορούν πλέον να σωθούν σε μια σοβαρή ασθένεια…
Δεν είναι δυνατό να λιποθυμούν  τα παιδιά  μας στα σχολεία και να μη μπορούμε να  τα σπουδάσουμε  γιατί δεν έχουμε τα χρήματα που χρειάζονται για τις σπουδές τους.

Γι΄ αυτό είναι απαραίτητο να δέσουμε τους σημερινούς αγώνες για μέτρα άμεσης ανακούφισης, με τον αγώνα για ριζικές ανατροπές του συστήματος, για το κτίσιμο μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.  Μόνο στο πλαίσιο μιας τέτοιας προοπτικής θα απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από το σαράκι της ανεργίας και των απολύσεων, θα έχουμε δωρεάν σχολεία και μόρφωση για όλα τα παιδιά, θα έχουμε δωρεάν γιατρούς, φάρμακα, παιδικούς σταθμούς, σταθερή μόνιμη δουλειά, ελεύθερο χρόνο και διακοπές για όλους.

Από τη δράση μας, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας, εξαρτάται η “σωτηρία” μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να απορρίψουμε την αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές στην κυβέρνηση θα γίνει πιο ανθρώπινο το εκμεταλλευτικό σύστημα, πως θα γυρίσει ο τροχός. Η αναμονή, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές αποδείχτηκε πως δε φέρνει πίσω κατακτήσεις. Η αδράνεια, η καθυστέρηση δημιουργεί νέες υποχωρήσεις, νέες απώλειες, σταθεροποιείται η φτώχεια και η εξαθλίωση.
Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματά μας!
Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ
Π.Α.ΜΕ.
ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΗΝ  ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ   ΩΡΑ 10:30 π.μ.