Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Σύλληψη 3 ατόμων για λαθραία τσιγάρα στην Σίνδο Θεσσαλονίκης

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς κατασχέθηκαν περισσότερα από 3.900 πακέτα λαθραίων τσιγάρων
Επίσης κατασχέθηκε φορτηγό αυτοκίνητο που εισήγαγε στην χώρα τα λαθραία τσιγάρα
Στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούνται για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς πέτυχαν χθες (07.11.2014) τη σύλληψη δύο ατόμων υπηκόων FYROM ηλικίας 44 και 50 ετών και 31χρονης ημεδαπής, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, εντοπίστηκε φορτηγό αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, όπου σε ειδική κρύπτη του οχήματος μεταφέρονταν και εισάγονταν στην χώρα λαθραία τσιγάρα.
Ειδικότερα, χθες (07.11.2014) τα ξημερώματα, στον κόμβο της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, κατελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι επέβαιναν στο ανωτέρω φορτηγό αυτοκίνητο, να μεταφορτώνουν - μεταπωλούν συνολικά 3.998 πακέτα λαθραίων τσιγάρων από ειδική κρύπτη του φορτηγού, σε όχημα της 31χρονης, αντί του χρηματικού ποσού των 6.050 ευρώ.
Οι παραπάνω ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, το χρηματικό ποσό και τα δύο οχήματα κατασχέθηκαν, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.
Κατασχεθείσες ποσότητες λαθραίων πακέτων τσιγάρων θα αποσταλούν στο Τελωνείο Θεσσαλονίκης για τον προσδιορισμό των αναλογούντων δασμών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.