Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στην 30η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIΑ

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
στην 30η  Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIΑ

Σοφία Μαυρίδου: “Τουρισμός και Πολιτισμός το άνοιγμα προς την ανάπτυξη”


Δυναμική αναμένεται να είναι και φέτος  η παρουσία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στην 30η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA», που θα διεθαχθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 13 έως τις 16 Νοεμβρίου 2014. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν, την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 στις 20:00 μ.μ., στην Αίθ. «Αιμίλιος Ριάδης» παρουσία της Υπουργού Τουρισμού, κας Όλγας Κεφαλογιάννη.

Μέσα από τον ενιαίο εκθεσιακό χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονία, στο περίπτερο – κτίριο 15, stand 39, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα αναδείξει την περιοχή παρέχοντας πληροφορίες για τον τόπο, τις μορφές θεματικού τουρισμού, τη φυσιογνωμία της περιοχής, τα ποιοτικά αγροτικά της προϊόντα, την ιστορία της, τον πολιτισμό της, τη γαστρονομία, και τους ανθρώπους της.

Με τη συμμετοχή της στη μεγαλύτερη ελληνική έκθεση τουρισμού, η Π.Ε.Πιερίας έχει σκοπό την προβολή της περιοχής ως τουριστικό προορισμό 12μηνης βάσης καθώς και την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρονται στην Πιερία.

Σε μια περιοχή σπάνιου φυσικού κάλλους, με τον Όλυμπο να δεσπόζει στο τοπίο, οι επισκέπτες του περιπτέρου θα κάνουν ένα μοναδικό ταξίδι στην Πιερία, διαπιστώνοντας το μοναδικό συνδυασμό σύγχρονης πόλης και παραδοσιακών χωριών. Άλλωστε, το προσεγμένο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα φιλοξενήσει εκτός από τις Περιφερειακές Ενότητες και τουριστικούς φορείς, για την καλύτερη προβολή των περιοχών.

Μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος των παράλληλων εκδηλώσεων, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 στις 6 το απόγευμα στο stand της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ" και του Ποντιακού Συλλόγου Δήμου Μεθώνης "Ο ΠΟΝΤΟΣ" θα παρουσιάσουν την παραδοσιακή πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής δημιουργώντας ένα ξεχωριστό μουσικό κλίμα στο χώρο της έκθεσης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Πιερίας καλούν όλους τους Πιεριείς, τους κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και όλους τους επισκέπτες της έκθεσης, να παρευρεθούν στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και να γνωρίσουν το τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν της.

Παράλληλα με τη PHILOXENIA, στις 14 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει  εκδήλωση με θέμα: «Ο Τουρισμός στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Δημιουργώντας Τουριστική Συνείδηση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA 2014 και του έργου MEDROUTE – Mediterranean Route for Tourism and Culture και θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Α’ του συνεδριακού κέντρου «Νικ. Γερμανός» στις εγκαταστάσεις της HELEXPO.


ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Πέμπτη:11:00-20:00 Μόνο για εμπορικούς επισκέπτες
Παρασκευή:11:00-20:00 Μόνο για εμπορικούς επισκέπτες
Σάββατο: 11:00-20:00 Για εμπορικούς επισκέπτες & κοινό
Κυριακή: 11:00-18:00 Για εμπορικούς επισκέπτες & κοινό


Εισιτήριο για το κοινό : 3 €