Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Η Δημοτική σύμβουλος Ναβροζίδου Νόπη(ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ) για την αναβάθμιση της βιβλιοθήκης του Κορινού...

 Η Δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού “Νέα Εποχή για την Κατερίνη» Ναβροζίδου Νόπη  παίρνει θέση για την αναβάθμιση της βιβλιοθήκης του Κορινού και για την ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών, προς όφελος των γυναικών.


Για την έγκριση παραλαβής συστήματος πυρασφάλειας-συστήματα ασφαλείας στα πλαίσια της Πράξης Ανάπτυξης δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών για την καταπολέμηση της βίας-δημιουργία κέντρων συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο.
Παρ' ότι δεν ήμασταν παρόντες καθ' όλη τη διαδικασία έγκρισης και υλοποίησης του έργου, δεν θα μπορούσαμε να καταψηφίσουμε σε καμία περίπτωση την αναβάθμιση ενός χώρου εκπαίδευσης που θα συμβάλει αν μη τι άλλο στην ενίσχυση της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής των πολιτών του Κορινού από τον οποίο παρεμπιπτόντως προέρχομαι.


Η βία κατά των γυναικών είναι ίσως η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ως εκ τούτου εγκρίνουμε ως συνδυασμός, το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής συστήματος πυρασφάλειας, το οποίο θα συμβάλλει στη δημιουργία ασφαλών χώρων διαμονής για τις γυναίκες -θύματα βίας-,κάτι το οποίο συχνά αποτελεί σημαντική παράμετρο, προκειμένου οι γυναίκες να αναζητήσουν βοήθεια και που αποτελεί, από μέρος των φορέων παροχής αυτών των υπηρεσιών, απόδειξη του σεβασμού της ιδιωτικότητας.


Ναβροζίδου Νόπη
Δημοτική Σύμβουλος
με τον συνδυασμό
«Νέα Εποχή για την Κατερίνη»