Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ κ.κ. ΙΩΑΝΝΗ

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, την Τρίτη 4 Νοεμβρίου μετέβη στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, όπου χοροστάτησε
στον Εσπερινό και την Παράκληση στον  Άγιο Λουκά τον Ιατρό. Πλήθος πιστών συμμετείχε στις ι. ακολουθίες, μεταξύ των οποίων και 50μελής ομάδα προσκυνητών από την Κατερίνη.
Πριν την απόλυση της ακολουθίας, προσήλθε προκειμένου να προσκυνήσει και ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ.κ. Ιωάννης, ο οποίος επί δεκαήμερο πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Εκκλησία της Ελλάδος. Στο πλαίσιο της επισκέψεως, επισκέφθηκε και τη Βέροια, όπου φιλοξενούνται 15 εμπερίστατες μοναχές από το Χαλέπι της Συρίας, λόγω των ταραχών που συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος είχε θερμή συνάντηση με τον Άραβα Πατριάρχη, ο οποίος τον συνεχάρη θερμά για την ανάδειξή του σε Μητροπολίτη.
Να σημειωθεί ότι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ.κ. Ιωάννης είναι ελληνομαθής, Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και αδελφός κατά σάρκα του απαχθέντος και αγνοούμενου μέχρι σήμερα Μητροπολίτου Χαλεπίου κ. Παύλου.