Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ

Στο Μητροπολιτικό Μουσείο Κίτρους

Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ

      Μια ακόμα αξιέπαινη δραστηριότητα συνεχίζει και ολοκληρώνει στις 28
Νοεμβρίου 2014 ο Ιεροκήρυκας και Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Ιωακείμ Οικονομίκος, γνωστός για την ευαισθησία του και στα θέματα πολιτισμού.
      Ως άριστος γνώστης του αντικειμένου με την ιδιότητα πλέον του ξεναγού, παρουσιάζει και αναλύει στους επισκέπτες του Μητροπολιτικού Μουσείου Κίτρους τα εκθέματα των νομισμάτων τα οποία προέρχονται από την προσωπική συλλογή του Αναστασίου Τερζή.
      Η έκθεση που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας τιτλοφορείται ΄΄ από το τάλαντο, στο ευρώ, νομίσματα του κόσμου ΄΄ και περιλαμβάνει νομίσματα από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.
      Στις προθήκες του Μουσείου ο επισκέπτης αντικρίζει αντίγραφα νομισμάτων από την Αρχαιοελληνική και Βυζαντινή περίοδο αλλά και από διάφορα μέρη του κόσμου.
      Κυρίαρχο νόμισμα της έκθεσης η δραχμή, από το έτος 1830 έως το 2002.
      Μέχρι σήμερα την έκθεση έχουν επισκεφθεί σημαντικός αριθμός σχολείων της περιοχής, καθώς και πολίτες που αναπολούν στιγμές από τη νομισματική εικόνα της χώρας μας αλλά και από την παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά.     
      Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι και την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014.
      Ανήσυχος και δημιουργικός ο Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ σφραγίζει με τις πολιτιστικές του αναφορές την πνευματική διαδρομή του τόπου μας, αφήνοντας παρακαταθήκη ένα σημαντικό έργο στην ταυτότητα του Πιερικού ορίζοντα.
      Άξιος συγχαρητηρίων.