Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΑΛ ΑΙΓΙΝΙΟΥ… ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ !!!!

Με μεγάλο ζήλο ξεκίνησαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ τις εργασίες για να ομορφαίνουν το σχολείο τους…

Χωρίς να περιμένουν την εκπλήρωση της υπόσχεσης που πήραν από την Δημαρχεία σχετικά με τα απαιτούμενα υλικά για το βάψιμο του σχολείου τους προχώρησαν τα παιδιά στην υλοποίηση του σχεδίου τους… Με την βοήθεια του Διευθυντή τους που τους έφερε τα εργαλεία και μιας καθηγήτριας που του δώρισε τις πρώτες μπογιές άρχισαν να βάψουν μια τάξη του σχολείου τους.
” Εμείς ονειρευόμαστε ένα όμορφο και καθαρό σχολείο όπου θα έρθουμε να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα μας σε ένα θετικό περιβάλλον φωτεινό, λειτουργικό και προπαντός ασφαλές…
Τις μουτζούρες στους εξωτερικούς τοίχους, οποιοσδήποτε θα μπορούσε να τις έχει κάνει μια και δεν υπάρχει περίφραξη να προστατέψει τα κτίρια μας. !!!!
Τα κεραμίδια είναι παλαιά και κάποια θα πρέπει να αντικατασταθούν, πάλι δεν ευθυνόμαστε εμείς οι μαθητές για την παλαιότητα της σχολική μονάδας!!!
Το ίδιο ισχύει για τις αίθουσες όπου θα έπρεπε κανονικά να έχουμε τα εργαστήρια μας… Είναι ετοιμόρροπες και δεν μπορούμε να κάνουμε κανονικά μάθημα μια και τα εργαστήρια για ένα ΕΠΑΛ είναι τα βασικά μαθήματα !!!
Καταλαβαίνουμε πως οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά η εγκατάλειψη του ΕΠΑΛ από κάθε αρμόδιο κρατικό φορέα δεν είναι τωρινή αλλά είναι επακτή από πολλά χρόνια πριν… πριν ακόμα από την κρίση!!!
Φτάνει πια !! Και εμείς είμαστε μαθητές, και εμείς δικαιούμαστε να κάνουμε μάθημα σε φυσιολογικές συνθήκες !!!
Ας ελπίσουμε πως η καινούρια διοίκηση του Δήμου θα αποδεχτεί αντάξια των προσδοκιών μας και των υποσχέσεων της ”
Η αλήθεια είναι πως έχουν το ΕΠΑΛ Αιγινίου παρατημένο εδώ και πολύ καιρό. Το γεγονός ότι είναι το μοναδικό σχολείο χωρίς ενεργό σύλλογο γονέων και κηδεμόνων δεν βοηθάει…
Πιστεύω όμως ότι είναι καιρός επιτέλους να αναγνωρίσουμε αυτά τα παιδιά που στο κάτω κάτω αποτελούν το αυριανό μας εργατικό δυναμικό με γνώσεις και δεξιότητες που τους ανοίγουν άμεσα τις πόρτες της αγοράς… Ας μην ξεχάσουμε πως τελειώνοντας το ΕΠΑΛ οι μαθητές φεύγουν ήδη με ένα πτυχίο στην τσέπη τους και πρακτικές γνώσεις που κάνουν χρόνια τα άλλα παιδιά να αποκτήσουν.
Εν τέλη, η εικόνα των σχολικών μονάδων μας αντικατοπτρίζει την εικόνα του δήμου μας και την βαρύτητα που δίνουμε στο μέλλον, διότι είτε το θέλουμε είτε όχι τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας και αυτή τη στιγμή το ΕΠΑΛ δείχνει εικόνα ντροπής !!! Οι Μαθητές του είναι πρόθυμοι να καταβάλουν προσπάθειες για να την αλλάξουν…. Εσείς??

ΔΕΔΕ ΙΖΑΜΠΕΛ

http://isabellededes.wordpress.com

IMG_3991IMG_3993