Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση με Βουλευτές κκ. Κωνσταντόπουλο και Χριστογιάννη για τον Νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης στο πλαίσιο της ενημέρωσης των φορέων και της κοινωνίας για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχει το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του
νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, μετά από πρόσκληση που απηύθυνε στους Βουλευτές του νομού, συναντήθηκε σήμερα 28-11-2014 στο Δικαστικό μέγαρο με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο και Δημήτριο  Χριστογιάννη, παρά το βαρύ πρόγραμμα που και οι δύο είχαν.
Από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου έγινε πλήρης ενημέρωση για τις δυσμενείς διατάξεις του υπό ψήφιση νομοσχεδίου. Οι κ.κ. Βουλευτές έδειξαν ότι ήταν γνώστες αυτού και ενημέρωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο για την διαδικασία που προηγείται της ψήφισης.
Κατά την συζήτηση διαπιστώθηκε συμφωνία για τις τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας αναφορικά με το οικογενειακό δίκαιο και την εισαγωγή του θεσμού της διαμεσολάβησης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στις τροποποιήσεις που εισάγονται με τον νέο Κώδικα αναφορικά με την κατάργηση της εμμάρτυρης απόδειξης στην τακτική διαδικασία, την κατάταξη των δανειστών στον πλειστηριασμό με τις απαιτήσεις των τραπεζών να προηγούνται αυτές των εργαζομένων και την αύξηση των εξόδων που καθιστούν απαγορευτική την πρόσβαση στην δικαιοσύνη.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης