Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ για τις καταλήψεις στα σχολεία

Στην αλυσίδα τους, μη γίνεις και εσύ ένας ακόμα αδύναμος κρίκος

Όλοι συμφωνούν ότι τόσο το λύκειο, όσο και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση συνολικά
χρειάζεται αλλαγές. Είναι απαραίτητη η αλλαγή κουλτούρας στην εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τους μαθητές να αναπτύξουν τις ατομικές τους ικανότητες και δεξιότητες, μέσα από ένα πιο σύγχρονο, ποιοτικότερο και πιο ευέλικτο εκπαιδευτικό σύστημα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και να προσφέρει στους νέους, γνώση και καλλιέργεια.
Στην κατεύθυνση αυτή, εδώ και δύο χρόνια έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας για ένα Σύγχρονο Λύκειο στο δημόσιο διάλογο. Προτάσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση του ρόλου των δημόσιων σχολείων, στρέφοντας τους νέους μακριά από τη φροντιστηριακή εκπαίδευση και την παραπαιδεία.
Κάποιοι βέβαια, αντί να καταθέσουν τις απόψεις τους στο δημόσιο διάλογο, τροφοδοτούν με μιζέρια και ισοπέδωση τους μαθητές, σπρώχνοντάς τους στις καταλήψεις. Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, δεν δίστασε να προτρέψει τους μαθητές σε καταλήψεις διαρκείας, προκειμένου να εξυπηρετήσει το κομματικό της συμφέρον. Είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους νέους, προκειμένου να δημιουργήσει τεχνητή ένταση. Ας γνωρίζουν οι δυνάμεις του αποπροσανατολισμού και της αποσταθεροποίησης, ότι οι μαθητές και οι νέοι είναι το μέλλον αυτής της χώρας και το μέλλον δεν περιορίζεται στο μικροπολιτικό τους συμφέρον. Η κοινωνία ζητά μεταρρυθμίσεις τώρα και θα βρίσκεται στο πλευρό μας, απέναντί τους.
Καλούμε τους μαθητές, να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που τους θέλουν δεμένους στο παρελθόν και στη μιζέρια και με ανοιχτά μυαλά, να διαμορφώσουμε όλοι μαζί το Νέο Λύκειο μέσα από φρέσκες απόψεις, με σύγχρονες και καινοτόμες προτάσεις.
Η Παιδεία δεν αλλάζει με κλειστά σχολεία. Στην αλυσίδα τους, προτάσσουμε τις ιδέες μας και το διάλογο.