Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Κλιμάκια της «Σοσιαλιστικής Προοπτικής» επισκέφθηκαν τους απεργούς της ΕΡΤ

Κλιμάκια της  «Σοσιαλιστικής Προοπτικής»  υπό τον Γρηγόρη Ζαρωτιάδη (Θεσσαλονίκη) και Σπύρο Κότσια (Αθήνα) επισκέφθηκαν τους απεργούς της ΕΡΤ και συνομίλησαν μαζί τους για την πορεία του αγώνα τους και για γενικότερα ζητήματα που αφορούν το ρόλο των δημοσίων μέσων ενημέρωσης στην ελληνική δημοκρατία.

Οι εκπρόσωποι της  «Σοσιαλιστικής Προοπτικής» εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τα δίκαια αιτήματά τους, κατήγγειλαν την πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης Αντ. Σαμαρά- Ευ. Βενιζέλου να καταργήσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και δήλωσαν ότι ο πολιτικός τους φορέας θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις για τη δημιουργία μιας ανοικτής δημοκρατικής δημοσιότητας στην πατρίδα μας. Επίσης διευκρίνισαν ότι για τη   «Σοσιαλιστική Προοπτική»  ο ρόλος των δημόσιων μέσων ενημέρωσης και των εργαζόμενων σε αυτά θα είναι σημαντικός για την πολιτική προσπάθεια ανανέωσης και εκδημοκρατισμού του πολιτικού πολιτισμού της χώρας μας.
Οι εκπρόσωποι της   «Σοσιαλιστικής Προοπτικής» κατήγγειλαν την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στον τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της πατρίδας μας, τον έλεγχο και τη χειραγώγηση της ενημέρωσης από τρίτους προς όφελος των συμφερόντων τους και επεσήμαναν τους κινδύνους που ενέχει αυτή η κατάσταση στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να εντείνουν τη συνεργασία τους σε ζητήματα ενημέρωσης και προώθησης αιτημάτων που στοχεύουν στη δημιουργία ενός πολιτισμού ενημέρωσης που θα συμβαδίζει με τις ανάγκες της κοινωνίας.