Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Συλλήψεις στη Χαλκιδική για περιπτώσεις ανθρωποκτονίας, ναρκωτικών και ληστείας

Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός στη Χαλκιδική σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία και ληστεία

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί στη Χαλκιδική, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία και ληστεία.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών εντοπίστηκε ο 29χρονος και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Ροδόπης, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού και της ληστείας από κοινού, πράξεις που έγιναν την 08 προς 09 Ιουλίου του 2014 στην περιοχή της Κομοτηνής σε βάρος ιδιωτικού φύλακα επιχείρησης οικοδομικών υλικών ( Σχετικό το από 09.07.2014 Δελτίο Τύπου του Γ.Ε.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ).
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.


Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός στη Χαλκιδική για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης
Κατασχέθηκαν περισσότερα από 300 γραμμάρια κάνναβης και φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης
Επίσης κατασχέθηκαν ποσότητα λαθραίου καπνού και ένας ανιχνευτής μετάλλων
Συνελήφθη χθες το απόγευμα, στη Χαλκιδική, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης, παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα και της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον 54χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 5 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 190,7 γραμμαρίων,
  • 1 συσκευασία με αποξηραμένους κλώνους κάνναβης βάρους 122 γραμμαρίων,
  • 2 συσκευασίες καπνού συνολικού μικτού βάρους 724 γραμμαρίων, για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι απαιτούμενοι δασμοί και φόροι, καθώς και
  • 1 ανιχνευτής μετάλλων, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω κατασχεθείσες ποσότητες κάνναβης προέρχονται από δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ο δράστης καλλιεργούσε στην αυλή της οικίας του από το Μάρτιο έως το Σεπτέμβριο του 2014.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.