Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Επιστημονική Εσπερίδα για τον Άγιο Κόσμα τον Αιτωλό στην Κατερίνη

 Επιστημονική Εσπερίδα με θέμα " Ο Εθναπόστολος του Γένους και η εποχή μας- 300 χρόνια  από την γέννηση του 1714-2014"  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Νοεμβρίου
στο Συνεδριακό Κέντρο «Εκάβη» του Δήμου Κατερίνης.
Την Επιστημονική Εσπερίδα συνδιοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με την Ένωση Θεολόγων Νομού Πιερίας.
Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Αικατερίνεια» για την εορτή της πολιούχου της πόλης, Άγιας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, άλλα και με την ευκαιρία του εφετινού εορτασμού συμπλήρωσης 300 ετών από τη γέννηση του Ισαπόστολου Άγιου Κοσμά του Αιτωλού.
Ομιλητές ήταν δύο καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.: α) Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλιακμάνης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα "Επίκαιρα κοινωνικά μηνύματα από τις διδαχές και τη ζωή του Αγίου Κοσμά" και β) Μιχαήλ Τρίτος, που ανέπτυξε το θέμα "Ο Κοσμάς ο Αιτωλός και η Νεοελληνική μας διάρκεια".
Η Επιστημονική Εσπερίδα ολοκληρώθηκε με καταληκτήριο χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην επικαιρότητα των διδαχών του Αγίου Κοσμά στην εποχή μας, καθώς και στις επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε εφέτος η Ιερά Μητρόπολη. 
Τέλος, συνεχάρη και ευχαρίστησε τους ομιλητές τόσο για την προθυμία όσο και για τον κόπο της συμμετοχής τους.