Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ: "Αντίσταση- Αγώνας - Αντιφασισμός"

Αντίσταση- Αγώνας - Αντιφασισμός
Το τελευταίο διάστημα σε πολλά σχολεία πανελλαδικά αλλά και σε αρκετά σχολεία της Πιερίας βρίσκεται σε εξέλιξη ένας δίκαιος και μαχητικός αγώνας των μαθητών απέναντι στην
διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, του καθεστώτος του ‘νέου Λυκείου’ και των συνεχόμενων εξοντωτικών εξετάσεων καθώς και κατά των συγχωνεύσεων και των ελλείψεων σε βιβλία και διδακτικό προσωπικό.
Όπως συνέβαινε πάντα στο παρελθόν, ο ρόλος της ακροδεξιάς και του φασισμού είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινωνίας από τα προβλήματα της και η προσπάθεια για αλλοίωση του χαρακτήρα των αγώνων της.
Μάρτυρες τέτοιου είδους πρακτικών  γίναμε και με αφορμή το περιστατικό στο 20 ΕΠΑΛ Κατερίνης και την στοχοποίηση, από κύκλους ακροδεξιών και νεοναζιστικών στοιχείων αλλά και μερίδας των Μ.Μ.Ε., δημοκρατικών καθηγητών για την απόφαση τους να αποβάλουν μαθητή, δήθεν για την θέληση του για εβδομαδιαία έπαρση της Ελληνικής Σημαίας κατά την διάρκεια της πρωινής προσευχής. Προσπαθώντας έτσι να δημιουργήσουν σύγχυση γύρω από το θέμα, να αποπροσανατολίσουν την συζήτηση από τα σημαντικά προβλήματα της εκπαίδευσης και να θέσουν σε εφαρμογή τους σχεδιασμούς της νεοναζιστικής χρυσής αυγής στα σχολεία.
Ως νέοι και νέες του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουμε την στήριξή μας στους αγώνες μαθητών, καθηγητών και γονιών για την υπεράσπιση του χαρακτήρα της δημόσιας εκπαίδευσης, για την κατάργηση των μνημονίων και την ανατροπή της κυβέρνησης και προτάσσουμε το μεγάλο καθήκον της γενιάς μας να στήσουμε ένα πελώριο τοίχος απέναντι στον φασισμό.
Αυτοί που θαυμάζουν τους δωσίλογους και τους ταγματασφαλίτες συνεργάτες των Ναζί, αυτοί που αποθεώνουν την χούντα των συνταγματαρχών της προδοσίας της Κύπρου, δηλώνουν τώρα υπερασπιστές της σημαίας και των συμφερόντων του λαού. Η μόνη τους πατρίδα όμως είναι το κεφάλαιο, γι’ αυτούς λαός είναι οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες που υπηρετούν και τα μέσα τους ήταν, είναι και θα είναι η βία, η τρομοκρατία και ο φόβος.
Οι νέοι ωστόσο δεν τρομοκρατούνται απέναντι στο σκοτάδι που φέρνει ο φασισμός και ο ρατσισμός. Δεν θα φοβηθούν, όπως πότε δεν έκαναν,  και θα συνεχίσουν να ονειρεύονται  και να παλεύουν για όλα εκείνα που θα δημιουργήσουν ένα μέλλον στο μπόι των ονείρων τους. Και εμείς σ' αυτόν τον όμορφο αγώνα, θα είμαστε μαζί τους.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
09/11/2014