Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΩΝ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

 Πρόγραμμα συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με τα τοπικά Ελαιοτριβεία, που άρχισε το 2012, επεκτείνεται και κατά τη φετινή ελαιοπαραγωγική
περίοδο.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος επισκέφθηκε πρόσφατα πολλά Ελαιοτριβεία της Πιερίας, προκειμένου να ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες τους, τους εργαζόμενους, καθώς επίσης και τους ελαιοπαραγωγούς, που συνδράμουν το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν κατά περίπτωση ο Πρωτοπρ. Αθανάσιος Βασιλείου, Αρχιερατικός Επίτροπος Λιτοχώρου, και ο Πρωτοπρ. Ηλίας Γκοτσίδης, Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγινίου, καθώς άλλοι συνεργάτες του φιλανθρωπικού έργου.
Πρόκειται, συγκεκριμένα, για πρόγραμμα ενίσχυσης της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου «Ο Τροφοδότης» και των Συσσιτίων «Άρτος ο Επιούσιος».
Τα Ελαιοτριβεία της Πιερίας που συνεργάζονται είναι: Αστ. Γκριμούρας (Σκοτίνα), Ιω. Δούλκας (Πλάκα Λιτοχώρου), Υιοί Γ. Δούλκα (Λιτόχωρο), Κων. Γκεβρέκης (Μακρύγιαλος) και Αντ. Χατζηανδρώνης (Αιγίνιο).
Το πρόγραμμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ αναμένεται να συνεχισθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.