Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Επιστολή Αίτηση του Άλλου Δρόμου για την ακύρωση παραχώρησης της ΕΚΑΒΗΣ στην Χρυσή Αυγή

Λίγες ώρες πριν τις εκδηλώσεις επετειακής μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ο Δήμος Κατερίνης επέλεξε να παραχωρήσει την αίθουσα της ΕΚΑΒΗΣ για "Πολιτική" εκδήλωση του μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Η Πρόκληση δεν γεννά μόνο αγανάκτηση αλλά και αγωνία
για το προφανές της προκλητικής συμπεριφοράς των νοσταλγών του νεοναζισμού και όσων τους ανέχονται. Ο Αλλος Δρόμος ζητά και επίσημα την ακύρωση της παραχώρησης της δημοτικής αίθουσας. Ως ελάχιστη πράξη ουσίας και σεβασμού των αγώνων για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. 
Ακολουθεί η επιστολή - Αίτηση που κατατέθηκε στο Δήμο Κατερίνης. 




​Κατερίνη 14/11/2014
Προς: Πρόεδρο και μέλη Δ.Σ. Ο.Π.Π.Α.Π
Κοιν: κ. Σάββα Χιονίδη Δήμαρχο Κατερίνης
ΘΕΜΑ: Αίτηση ακύρωσης παραχώρησης δημοτικής αίθουσας στην Χρυσή Αυγή


Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε
Πληροφορηθήκαμε ότι ο Πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου Κατερίνης, ενέκρινε την παραχώρηση δημοτικής αίθουσας, για την πραγματοποίηση πολιτικής εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στις 16 Νοεμβρίου 2014.
Όπως καταλαβαίνετε, δημιουργείται μείζον θέμα ουσίας για την προκλητική επιλογή να διοργανώνεται μία ημέρα πριν την επετειακή μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μία θολού περιεχομένου πολιτική εκδήλωση, από το κόμμα εκφραστή της εγκληματικής βίας της μισαλλοδοξίας και του νεοναζισμού.    
Πρόκειται από τις περιπτώσεις που δεν αρκεί η οχύρωση κανενός μας στα προφανή. Πρόκειται για μία εξόχως προκλητική πρωτοβουλία που υποχρεώνει και την διοίκηση του Δήμου Κατερίνης και εσάς προσωπικά, να δείτε την ουσία και όχι τον τύπο.
Δεν χρειάζεται περαιτέρω τεκμηρίωση για τα προφανή. Η πολιτική οργάνωση με τον τίτλο Χρυσή Αυγή ελέγχεται από την ελληνική δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση, με ισχυρές ενδείξεις που έχουν οδηγήσει στην προφυλάκιση των επικεφαλής και της πλειοψηφίας της κοινοβουλευτικής της ομάδας. Με κατηγορίες για εγκληματικές πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου. Η επιλογή να παραχωρηθεί η Εκάβη, είτε την Κυριακή είτε και σε κάθε άλλη περίσταση, ΠΡΟΚΑΛΕΙ.
Σας καλούμε να ακυρώσετε άμεσα την απόφαση παραχώρησης της δημοτικής αίθουσας.   
                                                                                      
                                                                                        
                                                                               Για τον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ
                                                                                  Χρήστος Γιαννούλης