Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ: Ανακοίνωση για Επεισόδια αγώνα ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΑΡΩΝΑ

Για όλα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Καλλιθέας, σε αγώνα Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος «Καλλιθεακός»-«Πιερικός» Αρωνά, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την βαθιά μας θλίψη
και αγανάκτηση. Καταδικάζουμε έντονα τα θλιβερά επεισόδια
            Αστοχίες, ελλείψεις και οργανωτικές αδυναμίες όλων των εμπλεκομένων στη δομή και λειτουργία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου δεν δικαιολογούν, σε καμία περίπτωση, τα δυσάρεστα και καταδικαστέα γεγονότα του ποδοσφαιρικού αγώνα «Καλλιθεακός» – «Πιερικός» Αρωνά.
             Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση. Όμως όχι μόνο για τον εαυτό μας και την ομάδα μας, αλλά για όλους που συμμετέχουν και το παρακολουθούν. Δεν είναι πεδίο επίδειξης «παραγοντισμού» και «δύναμης» μέσα και κυρίως έξω από τον αγωνιστικό χώρο.
            Θα πρέπει να αποδεχθούμε με ειλικρίνεια ότι επιβάλλεται να προστατέψουμε το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρου που αγαπάμε και υπηρετούμε. Διαφορετικά όσες προσπάθειες και ενέργειες να κάνουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι, θα συνεχίζουμε να το οδηγούμε στην απαξίωση και τον εξευτελισμό.
            Η Επιτροπή Πρωταθλήματος εκφράζει δημοσίως συγνώμη προς όλους τους υγιείς παράγοντες και φιλάθλους για τα δυσάρεστα γεγονότα του αγώνα «Καλλιθεακός»-«Πιερικός» Αρωνά.
            Τα συντεταγμένα όργανα του ποδοσφαίρου που λειτουργούν για την υποστήριξη της ομαλής διεξαγωγής των αγώνων, έχουν τον λόγο.
            Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον ποδοσφαιριστή του «Πιερικού» Αρωνά Χρήστο Καραπαναγιωτίδη για την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε κατά την διάρκεια του αγώνα.
            Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και απαράδεκτης συμπεριφοράς μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο.
            Το ποδόσφαιρο από τη φύση του έχει τη δυναμική να επιστρέφει στους βιαστές του την απαξίωση και τον εξευτελισμό, μέσα στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου και της κοινωνίας.

Για την Επιτροπή πρωταθλήματος
                                    Ο Πρόεδρος                                                    Τα Μέλη
   Ηρακλής Δασιόπουλος                                Κωνσταντίνος Ορφανίδης

                                                                        Κωνσταντίνος Καρέκλας