Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

  Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου Επισκόπου Νεοκαισάρειας  του θαυματουργού στη Νεοκαισάρεια Κατερίνης. Το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός
Εσπερινός και η Αρτοκλασία. Της πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας, τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, προεξήρχε ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Οι Νεοκαισαριώτες έσπευσαν να τιμήσουν τον Άγιο Γρηγόριο Νεοκαισαρείας  του Πόντου με τον όποιο συνδέονται από τις προγονικές πατρίδες τους. Τον Θ. Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος που αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου άλλα και στον άρρηκτο δεσμό που υφίσταται ανάμεσα στη νέα πατρίδα και στην αλησμόνητη πατρογονική εστία. Αναφέρθηκε επίσης και στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας στα τέλη Οκτωβρίου, προσκεκλημμένος του Συλλόγου Μεταναστών Νεοκαισαριωτών.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κέντρο Ημέρας  "4 Εποχές". Πρόκειται για μια αποκαταστασιακή δομή του Ψυχιατρικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης. Το κέντρο απασχολεί ενήλικα άτομα με ψυχικές, κοινωνικές και νοητικές  αναπηρίες. 

Εκεί, αφού συνομίλησε με τους ασθενείς, ξεναγήθηκε από το επιστημονικό προσωπικό στους χώρους του κέντρου αποκατάστασης. Πριν αναχωρήσει, ανέγνωσε μια ευχή υπερ υγείας των δοκιμαζόμενων από ψυχικές νόσους. Τέλος, συνεχάρη τους υπευθύνους για την εξαιρετική οργάνωση της ψυχιατρικής αυτής μονάδας και ευχήθηκε καλή δύναμη στο ευθυνοφόρο έργο τους.