Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Ο Ελληνικός Λαός οφείλει να βρίσκεται σε εγρήγορση

Σε μια περίοδο όξυνσης των περιφερειακών, ακόμη, στρατιωτικοπολιτικών συγκρούσεων, φυσική απόρροια της

εντεινόμενης διεθνώς καπιταλιστικής κρίσης, η εθνοκαπηλία του κυβερνητικού μπλοκ σε συνδυασμό με εθελότυφλους ψευτοδιεθνιστές συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Από τη μια λοιπόν οι αδίστακτοι εκποιητές του εθνικού πλούτου, δημοσίου και ιδιωτικού, οι υποσκάπτοντες τη λαϊκή κυριαρχία, θα αξιοποιήσουν όποια ευκαιρία τους δώσει ο τουρκικός επεκτατισμός, ώστε να διασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση, για όσο διάστημα, με όποιο κόστος.
Από την άλλη οι στρουθοκαμηλίζοντες αρνητές των πραγματικών κινδύνων που επισκιάζουν το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και την ακεραιότητα της χώρας, θολώνουν το κοινωνικό κίνημα και δεν διευκολύνουν τη ριζοσπαστικοποίησή του, τη μετατροπή του σε διεκδικητικό, ώριμο πολιτικό υποκείμενο.

Ως Σοσιαλιστική Προοπτική, έχουμε μιλήσει εδώ και καιρό για τον κίνδυνο της κοινωνικής καταστροφής. Έχουμε καταδείξει και στηλιτεύσει το σταδιακό εκχυδαϊσμό και τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας. Για μια ακόμη φορά αισθανόμαστε την ανάγκη να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου:
- αφενός, μιας πολιτειακής εκτροπής που θα προκαλέσουν οι πρόθυμοι αποδομητές της ελληνικής δημοκρατίας, η καταχρηστικά επιμένουσα κυβέρνηση των τοποτηρητών της νεοφιλελεύθερης διεθνούς,
- αφετέρου, μιας εθνικής καταστροφής και μιας περαιτέρω κοινωνικής οπισθοδρόμησης.
Ακούραστα συνεχίζουμε.

Καλούμε όλες τις ριζοσπαστικές, προοδευτικές, δημοκρατικές, λαϊκές δυνάμεις σε μια μετωπική συμπόρευση, σε έναν αγώνα, καταρχήν υπεράσπισης και στη συνέχεια διεκδίκησης.
Καλούμε τον Ελληνικό Λαό να βρίσκεται σε εγρήγορση, αφυπνισμένος από τις ιστορικές εμπειρίες του, έτοιμος να αποτρέψει τους πονηρούς που αλληθωρίζουν προς αντιδημοκρατικά, αντισυνταγματικά σενάρια.
Τον καλούμε να είναι έτοιμος να υπερασπισθεί τη δημοκρατία και τα λαϊκά δίκαια. Είναι μια από τις ιστορικές στιγμές που ο κίνδυνος της οπισθοδρόμησης μπορεί να μετατραπεί σε ριζοσπαστική αλλαγή.