Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΓΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

Πρόγραμμα Παροχής
Χρηματικών Βοηθημάτων και Βραβείων σε Πολύτεκνες
Μητέρες του  ΛΑΕ/ΟΓΑ έτους 2014

 Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

 οι ασφαλιστικά ενήμερες πολύτεκνες μητέρες που έχουν γεννήσει τουλάχιστον τέσσερα τέκνα τα οποία κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης είναι άγαμα, κάτοχοι βιβλιάριου υγείας του ΟΓΑ και ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα ή ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας. Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου ή 24ου έτους ηλικίας, θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2014.Τέκνα τα οποία έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φοιτούν σε Δημόσια ή ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού ή σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα ή εξακολουθούν να σπουδάζουν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΕΠΑΛ, ΤΕΕ) δεν θα γίνονται δεκτά.
Δικαιολογητικά:
α) Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς

β) Τα Βιβλιάρια Υγείας Ο.Γ.Α. θεωρημένα- σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης (ατομικό και τέκνων).

γ) Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

δ) Φωτοαντίγραφο της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας (“πάσο”)

ε) Βεβαίωση Σπουδών για τις σχολές που δεν εκδίδεται (“πάσο”)

στ) αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ΔΟΥ

η) Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου τραπέζης από το οποίο να προκύπτει ο ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού της πολύτεκνης μητέρας.

θ) Απόκομμα καταβολής εισφορών. Η προσκόμιση του δεν είναι υποχρεωτική για την υποβολή της αίτησης, διευκολύνει όμως στη διαδικασία ανεύρεσης του Α.Μ ΟΓΑ.

ι) Νόμιμη εξουσιοδότηση μαζί με όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά σε περίπτωση που τρίτο πρόσωπο προσέλθει για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Σε κάθε μία από τις 450 πολύτεκνες μητέρες θα χορηγηθεί χρηματικό βοήθημα ύψους χιλίων (1.000) ευρώ και τιμητικός έπαινος.



Υποβολή αίτησης στα ΚΕΠ από 24-11-2014 έως και 3-12-2014.