Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

COACH ΒΟΧ ΤΟ ΒΟΧ INTERVIEW Καλαϊτζίδης # Βαρβούτης

Του Κολίτση Νίκου

Καλαϊτζίδης Στέλιος, προπονητής Ακαδημία Πλαταμώνα

Φέτος η ομάδα υστερεί στην ψυχολογία, γιατί κάνει καλές εμφανίσεις και δε φέρνει το
αποτέλεσμαΦυσικά το νεαρό της ηλικίας είναι μία δικαιολογία, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να βρίσκουμε δικαιολογίες και πρέπει να ψάχνουμε μέσα από την καλή απόδοση και το αποτέλεσμα. Και σήμερα ήρθε. Ελπίζω να είναι η αρχή, γιατί αυτά τα παιδιά, εδώ και τέσσερις μήνες, δουλεύουν πολύ καλά και τους αξίζει κάτι καλύτερο.
Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και στους παίκτες μου. Ελπίζω τώρα, επειδή είχαμε και αρκετούς τραυματισμούς και αρκετές ατυχίες, η συνέχεια να είναι πολύ καλύτερη, γιατί αυτή η νίκη θα μας δώσει και την ψυχολογία που χρειαζόμαστε και επειδή αξίζουν και παίζουν καλά τα παιδιά, με αυτό το ταλέντο που έχουν και την τακτική που ακολουθούν, θα έχουμε καλύτερη συνέχεια.
Περιμένουμε με αγωνία την επιστροφή στη φυσική μας έδρα περισσότερο για τον κόσμο,γιατί για να ανέβει η ψυχολογία των παιδιών χρειάζεται και η υποστήριξη των φιλάθλων, πέρα από το αποτέλεσμα.
Το επίπεδο του πρωταθλήματος, συγκριτικά με άλλες χρονιές, θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερο. Η Α' ερασιτεχνική έχει πλαισιωθεί από ομάδες και από παίκτες που έχουν αποδυναμώσει τις άλλες δύο κατηγορίες και έχουν ενισχύσει αυτή την κατηγορία. Ακόμα δεν μπορώ να πω αν είναι πρωτάθλημα δύο ή τριών ταχυτήτων, σίγουρα έχουν ξεχωρίσει δύο ομάδες προς τα κάτω, για τις υπόλοιπες ομάδες δεν έχει κριθεί τίποτα. Είναι όλες καλές ομάδες, έχουν παίκτες μαχητές, καλούς προπονητές, οι διοικήσεις τους υποστηρίζουν και είναι ευχάριστο να βλέπουμε ένα τέτοιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
Σχεδόν όλες οι ομάδες δουλεύουν με προπονητές που έχουν τελειώσει κάποια σχολή και γνωρίζουν ότι βασικό συστατικό της επιτυχίας είναι η φυσική κατάσταση σε συνδυασμό με την τακτική. Σχεδόν όλες το δουλεύουν αυτό και οι υπόλοιπες θα πρέπει να ενισχυθούν και αυτές με προπονητές που έχουν αντίστοιχο πτυχίο για να βοηθήσουν τα νέα παιδιά σε αυτό το κομμάτι.

Bαρβούτης Γιάννης, προπονητής Γ.Α.Σ. Σβορώνου

Το ξέραμε από την αρχή ότι η ομάδα έχει παιδιά που δεν έχουν εμπειρίες, δεν έχουν εικόνες και είναι λογικό σε κάποια παιχνίδια που δεν έχουν την τροπή που επιθυμούμε, να έχουν δυσκολίες να αντεπεξέλθουν στις συνθήκες του παιχνιδιού. Χρειάζεται υπομονή και δουλειά και όταν έχεις μικρό μέσο όρο ηλικίας αναγκαστικά χρειάζεται να έχεις γερό στομάχι για να δεχτείς και αυτά. Για να πω την αλήθεια κάποια παιδιά είναι πολύ μικρά από άποψη πλήθους αγώνων και παραστάσεων, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται αυτή τη στιγμή. Όλα χρειάζονται το χρόνο τους, δε γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη να λέμε ότι με δεκαπεντάχρονους ποδοσφαιριστές μπορούμε να κάνουμε μία ομάδα που να πρωταγωνιστεί. Ιδιαίτερα όταν αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και χρειάζεται να δημιουργήσουμε, αυτό το κομμάτι είναι το πιο δύσκολο.
Εγώ μέσα στο μυαλό μου τα  πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν ακούω τις σειρήνες. Αυτό που ξεκαθάρισα στους ποδοσφαιριστές και στη διοίκηση είναι η χρονιά να βγει αναίμακτα χωρίς να κινδυνέψουμε. Δεν υπάρχει στόχος για παραπάνω βλέψεις. Θέλουμε η ομάδα να σωθεί γρήγορα και από εκεί και πέρα όσες παραπάνω ευκαιρίες μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά, να τις δώσουμε μέσα στο πρωτάθλημα, για να είναι πιο έτοιμα την επόμενη χρονιά από παιχνίδια και εμπειρίες, για να σταθούν καλύτερα σ' ένα πρωτάθλημα που είναι αρκετά ανταγωνιστικό.
Υπάρχουν ομάδες που είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο και με αρκετά καλούς και έμπειρους παίκτες.Εμάς το αδύνατο σημείο είναι η εμπειρία. Έχουμε δύο τρεις μεγάλους που ο αριθμός δεν είναι αρκετός για να στηρίξουν όλους τους υπόλοιπους. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι δυσαρεστημένος από αυτό που βγάζουν τα παιδιά, αλλά επαναλαμβάνω χρειάζεται χρόνος, υπομονή και γερό στομάχι, γιατί τα παιδιά δεν ξύπνησαν από τη μία μέρα στην άλλη και έγιναν ποδοσφαιριστές. Πρέπει να ξέρουμε και εμείς τι ζητάμε από αυτούς. Ίσως ζητάμε κι εμείς περισσότερα από αυτά που μπορούν να μας δώσουν.
Κάποια παιδιά έχουν το ταλέντο αν στην πορεία δουλέψουν και δείξουν ότι μπορούν να εξελιχθούν και όχι μόνο σε επίπεδο τεχνικής -το ποδόσφαιρο όσο περνάει ο καιρός και ανεβαίνουν οι απαιτήσεις των κατηγοριών, πρέπει να έχεις και υψηλό επίπεδο τακτικής, σκέψης και στρατηγικής- εν δυνάμει μπορούν να υπάρξουν τέτοια παιδιά. Ο χρόνος θα δείξει τι μέλλει γενέσθαι.