Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Crunch (Creative Brunch) #3 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Crunch (Creative Brunch)
 δημιουργικές συναντήσεις ενημέρωσης για ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτικά εργαλεία
Crunch #3 – Πρόγραμμα Μικροπιστώσεων από την Action Finance Initiative


Τα Crunch (Creative Brunch) είναι μια σειρά ανοιχτών δημιουργικών συναντήσεων που στοχεύουν στην ενημέρωση, δικτύωση και ενδυνάμωση της δημιουργικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης ως προς την αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών και εθνικών χρηματοδοτικών εργαλείων.
Τα Crunch οργανώνονται από το μη κερδοσκοπικό συλλογικό σχήμα Creativity Platform και την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας Θεσσαλονίκη 2014, με την υποστήριξη του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη αναγκαιότητα για γνώση και πρόσβαση στους διαθέσιμους χρηματοδοτικούς πόρους, τα Crunch στοχεύουν να αποτελέσουν το κατάλληλο περιβάλλον και εργαλείο υποστήριξης προς αυτή την κατεύθυνση.

To τρίτο Crunch παρουσιάζει το πρόγραμμα Μικροπιστώσεων από την Action Finance Initiative. Η AFI (Action Finance Initiative) είναι μια αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2014 από την ActionAid Ελλάς (http://www.actionaid.gr/) και τη Γαλλική οργάνωση Adie (http://www.adie.org/) η οποία καθιέρωσε τις μικροπιστώσεις στη Γαλλία πριν από 25 χρόνια και που σήμερα ηγείται στο χώρο του μικροδανεισμού στην Ευρώπη χρηματοδοτώντας με μικροδάνεια 200 νέες θέσεις εργασίας την εβδομάδα.
Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η κα. Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρος της Action Aid Ελλάς και της Action Finance Initiative.
Ποια είναι η Action Finance Initiative: Η AFI ιδρύθηκε με σκοπό να
1. εισάγει την μικρο-πίστωση στην Ελλάδα με μικρο-δάνεια μέχρι 10.000 ευρώ και να βοηθήσει στην καταπολέμηση του οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού που προκαλεί η υψηλή ανεργία ή/και η μη πρόσβαση σε κεφάλαιο, βοηθώντας παράλληλα ανθρώπους να δημιουργήσουν μόνοι τους τη δική τους θέση εργασίας (αυτο-απασχόληση),
2. εκπαιδεύσει και να παράσχει δωρεάν επιχειρηματικές συμβουλές και υποστήριξη σε μικρο-επιχειρηματίες και ανέργους, που θέλουν να δημιουργήσουν την δική τους μικρο-επιχείρηση ή που επιθυμούν να αναπτύξουν την υφιστάμενη εταιρεία τους,
3. προτείνει πρακτικές βελτίωσης στο νομικό και θεσμικό πλαίσιο που ορίζει την αυτο-απασχόληση στην Ελλάδα και να προβάλλει την μικρο-επιχειρηματικότητα και τις μικρο-πιστώσεις ως μέσο επίτευξης οικονομικής ένταξης κοινωνικών ομάδων που σήμερα είναι αποκλεισμένες από την επιχειρηματική δραστηριότητα.
Στοχεύοντας στην επιτυχή ίδρυση επιχειρήσεων και στη μετέπειτα επιχειρηματική τους εξέλιξη η AFI, με ένα δίκτυο έμπειρων εθελοντών-στελεχών, υποστηρίζει τον ενδιαφερόμενο υφιστάμενο ή μελλοντικό επιχειρηματία πέραν της χρηματικής μικροπίστωσης, με στοχευμένες εκπαιδεύσεις προσανατολισμένες στις ανάγκες του κάθε επιχειρηματία τόσο πριν όσο και μετά την εκταμίευση των μικρο-δανείων. Στα πλαίσια αυτής της υποστήριξης διοργανώνονται δωρεάν εκπαιδεύσεις σε τομείς όπως επιχειρησιακός σχεδιασμός, έρευνα αγοράς, διαφήμιση και marketing, σύνταξη προϋπολογισμού και ταμειακών ροών, πρακτικές αποταμίευσης, φοροτεχνικά, νομικές συμβουλές κλπ. 

Σε αρχικό στάδιο η
AFI θα υποστηρίζει επιχειρηματικά εγχειρήματα στις ευρύτερες περιοχές Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στο είδος της επιχειρηματικής δραστηριότητας για χορήγηση μικροπιστώσεων."


Crunch #3 – Microfinance Programme
Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ /
HELEXPO) 
Ώρα έναρξης: 12.00 μεσημέρι
 
Προσέλευση, καφές και
brunch: 11.30 π.μ.
Περισσότερες πληροφορίες και συνεχής ενημέρωση:
https://www.facebook.com/CreativityPlatform
Δηλώσεις συμμετοχής - εγγραφές:
 
https://www.eventora.com/en/Events/crunch-3-afi-microfinance-programme