Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Το μαύρο διαμάντι της Σενεγάλης στον Άρη Κοκκινοπλιτών NDIAYE M.D. (Nτούντου)

Του Κολίτση Νίκου

Ονομάζεται NDIAYE M.D., αλλά για τους συμπαίκτες, τους προπονητές, τους φίλους και τους γνωστούς είναι απλώς ο Ντούντου. 


Κατάγεται από τη μακρινή Σενεγάλη και είναι διεθνής με την Εθνική Νέων της χώρας του! Δεύτερη πατρίδα του είναι η Ελλάδα, η πόλη της Κατερίνης και τη φετινή χρονιά ο ιστορικός Άρης Κοκκινοπλιτών με τον οποίο αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της  Β' κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας.
Εντυπωσιάζει όχι για το χρώμα και την καταγωγή του αλλά για τη χαρισματική σωματοδομή του, την υψηλή τεχνική του κατάρτιση, την ταχύτητα, τη δύναμη και το πάθος  με τα οποία αγωνίζεται. 
Κίνδυνος θάνατος με την μπάλα στα πόδια, μπορεί να μην κέρδισε το χειροκρότημα των αντιπάλων του στη δύσκολη έδρα του Ολύμπου Βροντούς όπου αγωνιζόταν η ομάδα του σε κρίσιμο παιχνίδι (δεν ξέρουμε πάντως τι θα γινόταν σε περίπτωση που πετύχαινε γκολ,  στο οποίο έφτασε πολύ κοντά είναι η αλήθεια!), αλλά κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα, τα αυθόρμητα επιφωνήματα θαυμασμού για τις περίτεχνες ενέργειές του ξεχώριζαν από τις κερκίδες του γηπέδου.

Ο Ντούντου δείχνει να κερδίζει δικαιολογημένα το θαυμασμό όλων και με το χαρακτήρα του, συνθέτοντας ακόμα μία ανθρώπινη ποδοσφαιρική ιστορία «γλυκιάς πολυτέλειας» ενός κρυμμένου θησαυρού για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Πιερίας.


Το αστέρι του μόλις έχει αρχίσει να ανατέλλει.