Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Όλυμπος Λεπτοκαρυάς-Διαγόρας Σεβαστής 1-1 (7-8 πέν.)-Κύπελλο EΠΣ Πιερίας

 Toυ Κολίτση Νίκου
Σ' έναν αγώνα-μαραθώνιο εκτέλεσης πέναλτι, ο Διαγόρας Σεβαστής τερμάτισε πρώτος και πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τα ημιτελικά επικρατώντας με 8-7 της τοπικής ομάδας του
Ολύμπου Λεπτοκαρυάς, μετά από το ισόπαλο 1-1 του κανονικού αγώνα και της παράτασης για το θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας.
Οι δύο ομάδες, σε ένα βαρύ και δύσκολο αγωνιστικό χώρο, υπερέβαλαν εαυτούς και προσπάθησαν μέχρι το τέλος, με πάθος και αγωνιστικότητα, να κερδίσουν το παιχνίδι και την πρόκριση. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μυστρίδη, σε ένα γκολ απόρροια της κακής αμυντικής συμπεριφοράς της Λεπτοκαρυάς και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν λίγα λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης με το συνήθη ύποπτο Ταρασιάδη. Στην παράταση οι δύο ομάδες πάλεψαν και έχασαν ευκαιρίες να προηγηθούν, με σημαντικότερη αυτή του Κατσαρού της Λεπτοκαρυάς που με έναν κεραυνό έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η Λεπτοκαρυά είχε το ψυχολογικό πλεονέκτημα από την ισοφάριση στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε και η Σεβαστή στις αντεπιθέσεις δεν ήταν όσο ψύχραιμη χρειαζόταν για πετύχει το γκολ της πρόκρισης. Στα πέναλτι, με το φως των προβολέων, με φόντο τους πρόποδες του Ολύμπου, ο Διαγόρας Σεβαστής προκρίθηκε με 8-7 και περιμένει τον αντίπαλό του στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης για την είσοδό του στον τελικό.

Man of the match: Ο νεαρός τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Τσιλιγκερίδης Δ. απέκρουσε ένα καθοριστικό πέναλτι και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Σεβαστής, ενώ ήταν σταθερός και ψύχραιμος και σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αξιόλογη εμφάνιση, μεταξύ άλλων πραγματοποίησε και ο Φορτομάρης Νίκος με σωστές τοποθετήσεις, ανεβάσματα και μεταβιβάσεις με σκέψη και ταχύτητα.

HighlightsH ίδια η διαδικασία των πέναλτι με ορισμένες καταπληκτικές εκτελέσεις υψηλής τεχνικής και ψυχραιμίας, το αξιοσημείωτο επίπεδο φυσικής κατάστασης των περισσότερων ποδοσφαιριστών, μετά από 120 λεπτά αγώνα με έντονο αγωνιστικό ρυθμό, οι συνεχείς διαμαρτυρίες παικτών και προπονητών και των δύο ομάδων για τις αποφάσεις του διαιτητή και οι διάλογοι μεταξύ τους, οι πανηγυρισμοί των παικτών του Διαγόρα μετά το τελευταίο χαμένο πέναλτι των γηπεδούχων.
Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.