Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Μήνυμα της Υπ.Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής ΝΟΔΕ Πιερίας κ. Καραγιαννίδου Κική για την Παγκόσμια Ημέρα του AIDS

 Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.


            Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS ,  είναι μια ευκαιρία για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ενωθούν στον αγώνα κατά του HIV , να δείξουν την υποστήριξή τους για τους ανθρώπους που ζουν με τον ιό HIV και να τιμήσουν τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους .
Το χρονικό διάστημα 2011-2015 , η World AIDS έχει το θέμα «Getting to zero: zero new HIV infections. Zero discrimination. Zero AIDS related deaths»
Μηδέν νέες μολύνσεις από τον HIV.Η Παγκόσμια εκστρατεία για το AIDS
«Μηδέν» σημαίνει μια ώθηση προς μεγαλύτερη πρόσβαση σε αγωγή για όλους, μια έκκληση στις κυβερνήσεις να δράσουν τώρα .
Την επιδημία του AIDS μπορούμε να την τερματίσουμε το 2030, αλλά μόνο αν κλείσουμε το χάσμα μεταξύ των ανθρώπων και τις υπηρεσίες πρόσβασης στην πρόληψη, τη θεραπεία, τη θεραπεία, τη φροντίδα και την υποστήριξη, έτσι:
  • Οι 19 εκατομμύρια άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τον ιό HIV θετική κατάσταση τους μπορεί να αρχίσουν να λαμβάνουν υποστήριξη.
  • οι 35 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν σήμερα με τον ιό HIV θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη σωτήρια ιατρική
  • η πρόσβαση σε φάρμακα για τα παιδιά, για όλα τα παιδιά που ζουν με τον ιό HIV θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε θεραπεία, όχι μόνο το 24% των ατόμων που έχουν πρόσβαση σήμερα.
  • με το κλείσιμο του χάσματος πρόσβασης όλοι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριληφθούν ως μέρος της λύσης.

 Μόνο με την γεφύρωση του χάσματος μπορεί να επιταχυνθεί η κλιμάκωση των υπηρεσιών του HIV μέχρι το 2020, και τότε θα είμαστε σε καλό δρόμο για να σταματήσει η επιδημία του AIDS το 2030.