Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Η προσωπικότητα του Αγίου Βασιλείου του Μέγα βρέθηκε στο επίκεντρο της επιτυχημένης εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Ιστορικός Ποντιακός Σύλλογος Νεοκαισάρειας «Κότζα Αναστάς» την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, με κεντρικό ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ Γεώργιο. Εκπρόσωποι των Πανελλήνιων Ομοσπονδιών των Πολιτιστικών Συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων βρέθηκαν, μεταξύ πολλών άλλων, στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης στην «Ημέρα Μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου». Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο δήμος Κατερίνης και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με τη συμμετοχή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Το «παρών» έδωσε και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κος Λάζαρος Κυρίζογλου.
Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε εκτενώς στην προσωπικότητα του Μεγάλου Βασιλείου, στην καταγωγή του (Νεοκαισάρεια του Πόντου) στον χώρο δράσης του  την Καισάρεια της Καππαδοκίας,   καθώς και στο απαράμιλλο πνευματικό και φιλανθρωπικό του έργο ενώ στο τέλος της εκδήλωσης δέχθηκε ερωτήματα από το κοινό.
Στις διαφορές του Άγιου Βασίλη με τον δυτικοφερμένο Santa Claus ήταν αφιερωμένο το θεατρικό δρώμενο που παρουσίασε η ομάδα της Νεανικής Εστίας του Ι.Ν της Αναστάσεως Αμπελοκήπων της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Χαρακτηριστικό ήταν το στιγμιότυπο του διαλόγου μεταξύ του Αγίου Βασιλείου, με τη μαύρη γενειάδα και την ψιλόλιγνη μορφή και του χοντρούλη ασπρογένη Santa Claus, με την κόκκινη στολή. Η ομάδα της Νεανικής Εστίας του Ι.Ν της Αναστάσεως παρουσίασε επίσης τρεις καππαδοκικούς χορούς υπό τους ήχους του 11μελούς μουσικού σχήματος «Παραδοσιακή Ευωχία».
Στην εκδήλωση συμμετείχε ακόμη η Μικτή Χορωδία της Ενορίας του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κολινδρού η οποία τραγούδησε τα αντιπροσωπευτικά κάλαντα του Αγίου Βασιλείου σε επτά διαλέκτους.
Παράλληλα με τα μουσικοθεατρικά δρώμενα, στην αίθουσα της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση ζωγραφικής, ψηφιδωτών, αγιογραφιών, χαλκογραφιών και κοσμημάτων από καλλιτέχνες οι οποίοι φιλοτέχνησαν τα έργα τους ειδικά για την εκδήλωση. 
Για την επιτυχία της όλης διοργάνωσης καθοριστική ήταν η συμβολή των 200 εθελοντών οι οποίοι δούλεψαν τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
«Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες»
«Το Δ.Σ. του Ιστορικού Ποντιακού Συλλόγου Νεοκαισάρειας «ΚΟΤΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣ» συγχαίρει όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης «ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» για την τεράστια επιτυχία της.
Ευχαριστούμε θερμά  τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρου Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο διότι τίμησε την εκδήλωσή μας ως κεντρικός ομιλητής.
Τον  Δήμο Κατερίνης και τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Π. κο Παυλίδη Θεόδωρο για όλη την υποστήριξη που μας παρείχε.
Την Θεατρική ομάδα και το χορευτικό   της Νεανικής Εστίας του Ι. Ν. Αναστάσεως του Κυρίου της περιοχής Αμπελοκήπων, της Ιεράς Μητροπόλεως  Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως.
Την ομάδα καλλιτεχνών οι οποίοι παρουσίασαν   τη ζωή του Μεγάλου Βασιλείου μέσω πινάκων ζωγραφικής και διαφόρων χειροτεχνιών (σχετικά με την ζωή του ως λαϊκός  και έως την Αγιοποίηση του.






Την χορωδία Κολινδρού για την παρουσία με την οποία μετέφεραν το μήνυμα της ζωής και του έργου του Μεγάλου βασιλείου  μέσα από τα κάλαντα του.
Τους ανθρώπους του μουσικού σχήματος « Παραδοσιακή Ευωχία».
Τον υπεύθυνο της χορωδίας και της ομάδας των μουσικών κο Θανουρή Αντώνιο.
Τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και της Ομοσπονδίες τους που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΛΑΧΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
Μ.Ε.Κ.  ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΤΩΝ Ν ΠΙΕΡΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΤΡΟΥΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ"
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΟΦΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΡΑΪΔΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΕΥΚΑΡΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΑΘΥΛΑΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΑΣ ΧΡΑΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Τελευταία συγχαίρουμε όλους τους εθελοντές οι οποίοι εργάστηκαν αδιάκοπα προκειμένου να επιτύχει η εκδήλωσή μας.
Τους ευχαριστούμε όλους θερμά».
 Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.