Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Απόστολος Τζόβας: «Η Πιερία πρωτοπόρος στον τουριστικό πολιτισμό»

Με γεύμα εργασίας στον Πλαταμώνα έκλεισε, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014, το πρόγραμμα της εθιμοτυπικής επίσκεψης στην Πιερία του πρέσβη του Μαρόκου
κ. Abdelkader El Ansari και του προξένου στη Θεσσαλονίκη κ. Bantali Antar.

Νωρίτερα οι δύο διπλωμάτες επισκέφτηκαν στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας την Αντιπεριφερειάρχη Σοφία Μαυρίδου και τη διοίκηση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, στο πλαίσιο της τιμώμενης χώρας του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Στον Πλαταμώνα τους Μαροκινούς διπλωμάτες υποδέχθηκε και παραχώρησε γεύμα εργασίας ο τουριστικός επιχειρηματίας και περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιόβας.

Με τους εκπροσώπους της Αφρικανικής χώρας ο κ. Τζόβας συζήτησε θέματα ανάπτυξης, προβολής και τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Πιερίας και Μαρόκου και παρουσίασε τα πλεονεκτήματα του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Από τη συζήτηση και των δύο πλευρών προέκυψε το ενδιαφέρον των Μαροκινών για τη δυνατότητα κατάπλευσης τουριστικών σκαφών στο λιμάνι του Πλαταμώνα, δεδομένου ότι πολλοί Μαροκινοί επιλέγουν τις θαλάσσιες μετακινήσεις, μεταξύ των οποίων και η βασιλική οικογένεια του Μαρόκου.

Τα οφέλη από τον πολιτιστικό τουρισμό προ των πυλών της Πιερίας.

ΦΩΤΟ:
Στη φωτογραφία ο Απόστολος Τζόβας με τους διπλωμάτες του Μαρόκου, την Χάϊδω Παπαχατζή από το δ.σ. του Φεστιβάλ Ολύμπου και το δημοσιογράφο Περικλή Χατζηγιάννη