Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ / ΣΚΟΤΙΝΑΣ

Μετά την ανακοίνωση λειτουργίας και νέων παραπλεύρων διοδίων στον κόμβο Λεπτοκαρυάς / Σκοτίνας (Δυτική έξοδος), το Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου ενέκρινε ομόφωνα κι εκδίδει το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο επέδωσε σήμερα στα γραφεία της ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. η Δημοτική Διαπαραταξιακή Επιτροπή:

«Ανακοινώθηκε για τις 08.12.2014 η έναρξη λειτουργίας και νέου σταθμού παραπλεύρων διοδίων στον κόμβο Λεπτοκαρυάς / Σκοτίνας. Μετά και την εξέλιξη αυτή συνεχίζεται η περιχαράκωση της Πιερίας με διόδια και γίνεται ένα ακόμη πλήγμα στον πλεον τουριστικό Δήμο της περιοχής, τον Δήμο Δίου – Ολύμπου.
 Το Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου αντιδρώντας στην εξέλιξη αυτή:
§  Καταδικάζει την ακολουθούμενη τακτική και σχεδιασμό θέσης σε λειτουργία σταθμών διοδίων στην περιοχή μας, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει ολοκληρωθεί το παράπλευρο οδικό δίκτυο.
§  Ζητά από την Πολιτεία και την παραχωρησιούχο εταιρεία να προχωρήσουν άμεσα στον βαθμό που τους αναλογεί, στην ολοκλήρωση του ασφαλούς εναλλακτικού παράπλευρου οδικού δικτύου.
§  Ζητά, μέχρι να ολοκληρωθεί το παραπάνω , την αναστολή λειτουργίας των παραπλεύρων διοδίων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη διέλευση των μόνιμων κατοίκων και σταθερών επισκεπτών του Δήμου Δίου – Ολύμπου από όλα τα διόδια που λειτουργούν εντός των ορίων του Δήμου μας.
§  Ζητά να ανοίξει άμεσα η είσοδος / έξοδος στο ύψος της Σκοτίνας.
§  Ανακοινώνει την επανασύσταση Διαπαραταξιακής Δημοτικής Επιτροπής που θα χειριστεί το ζήτημα των διοδίων και τον σχεδιασμό των όποιων κινητοποιήσεων.
§  Αποφασίζει ως πρώτη συμβολική πράξη αντίδρασης την επίδοση αυτού του ψηφίσματος προς τους υπεύθυνους της παραχωρησιούχου εταιρείας.
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ»
Μετά την επίδοση του ψηφίσματος και την ολιγόλεπτη συνομιλία με εκπρόσωπο της εταιρείας η Δημοτική Παραταξιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει προσεχώς σε εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών και κινητοποιήσεις όποτε κριθεί αναγκαίο.
Καλούμε τους συνδημότες μας και όλους τους φίλους του Δήμου μας σε εγρήγορση!

Η ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!