Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ-ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Μια πρωτοποριακή Ημερίδα στην Ελασσόνα
 «Ο ρόλος των περιβαλλοντικών μουσείων
στη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών».
Από το ΚΠΕ Κισσάβου -Ελασσόνας και το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"


Το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία – Δράσεις δια βίου Μάθησης για τους Ενήλικες» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση»  με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων, σε συνεργασία με το Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ", θα οργανώσει επιμορφωτική ημερίδα ενηλίκων με θέμα :«Ο ρόλος των περιβαλλοντικών μουσείων στη βιώσιμη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών».
Υιοθετώντας τις σύγχρονες κατευθύνσεις της εκπαίδευσης για την αειφορία η ημερίδα επιδιώκει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ενηλίκων για την ανάδειξη και την προβολή του περιβαλλοντικού χαρακτήρα ενός τόπου μέσα από την ανάπτυξη περιβαλλοντικών μουσείων. Το περιεχόμενο της ημερίδας αναφέρεται σε θέματα, όπως η συμβολή των περιβαλλοντικών μουσείων στην αειφορική ανάπτυξη του ορεινού χώρου, ο εκπαιδευτικός ρόλος των μουσείων του περιβάλλοντος, ψηφιακά μουσεία κ.ά.
Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 (ώρες 17.00 - 20.00) στο χώρο του ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ελασσόνας. 

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στην ημερίδα θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Κισσάβου - Ελασσόνας (http://thess.pde.sch.gr/kpe) και να τη στείλουν είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση email: kpe@thess.pde.sch.gr) είτε με φαξ (24930-29570) έως την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014.

Όλυμπος:Το βαρύ πυροβολικό του ορειβατικού τουρισμού στην Ελλάδα

Σχετικά με το παγκόσμιο μνημείο της Φύσης ,τον Όλυμπο ,το ΔΣ του Δικτύου "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" και ο Πρόεδρός του κ. Κ.Σκριάπας πιστεύουν ότι : "η αειφορική διαχείριση του Ολύμπου ,είναι και εφικτή και απαραίτητη ,έτσι ώστε ο Όλυμπος ,το παγκόσμιο μνημείο της Φύσης ,να μετατραπεί σε αγαπημένο τόπο προορισμού για τους απαιτητικούς αθλητές βουνού και αναρριχητές απ' όλο τον κόσμο,ένας αγαπημένος  προορισμός που θα βοηθήσει την ανάπτυξη ορειβατικού τουρισμού και αθλημάτων βουνού στην Ελλάδα και θα λειτουργήσει ως αναπτυξιακό εργαλείο για όλη την παρολύμπια περιοχή και όχι μόνο. Εξάλλου με την αξιοποίηση των Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού και τη μετατροπή τους σε Πρότυπο Ορειβατικό Κέντρο και Κέντρο Εκπαίδευσης Αθλητών Βουνού ,μέσα από το ΕΣΠΑ  ,όπως ,για πρώτη φορά πρότεινε το Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ", δημιουργούνται όλες οι κατάλληλες προϋποθέσεις για διοργανώσεις υψηλού επιπέδου ,όπως είναι το ορειβατικό σκι, μαραθώνιοι ,campus, ποδήλατο βουνού,ιππασία ,περιβαλλοντικές εκπαιδεύσεις κλπ.
Και σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ,η λειτουργία ενός Περιβαλλοντικού Μουσείου ,βοηθά στην ανάδειξη του θαυμάσιου περιβάλλοντος και Οικοσυστημάτων  του Ολύμπου και στην  ενημέρωση όχι μόνο των επισκεπτών της περιοχής ,αλλά και των φανατικών του βουνού μέσω Διαδικτύου  ".
Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Ο πρόεδρος
 Ο  Γενικός  Γραμματέας
Σκριάπας Κων/νος
Κων. Κυριλλίδης
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης
Δημοσιογράφος