Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Χριστούγεννα στον κόσμο – Πώς γιορτάζουν στον πλανήτη την γέννηση του Θεανθρώπου

Κάθε λαός την περίοδο των Χριστουγέννων έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο να γιορτάζει τον ερχομό του Θείου Βρέφους. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά από τα πιο
χαρακτηριστικά, περίεργα και χιουμοριστικά έθιμα που αναβιώνουν τις τελευταίες μέρες του έτους σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Χριστουγεννιάτικος κορμός- Καταλονία
2014-12-11-Traditions1copy-thumb







Το έθιμο έχει τις ρίζες του σε έναν παλιό μύθο της Καταλονίας. Κάθε 8 Δεκεμβρίου τα σπίτια γεμίζουν με κορμούς δέντρων που έχουν πόδια, κόκκινη μύτη και καπέλο και οι Ισπανοί του αφήνουν φαγητό κάθε βράδυ, καθώς και κουβέρτα μη τυχόν και κρυώσουν. Όταν τα παιδιά δεν κοιτάνε, οι γονείς κρύβουν τα δώρα κάτω από την κουβέρτα, αφού σύμφωνα με το έθιμο, το δέντρο είναι ιερό και έχει μέσα δώρα.
Τα 12 πιάτα- Βουλγαρία
Το εορταστικό τραπέζι περιλαμβάνει 12 διαφορετικά φαγητά, ένα για κάθε μήνα του χρόνου.

Ιστός αράχνης για καλή τύχη- Ουκρανία
2014-12-11-Traditions4copy-thumb
Η ουκρανική παράδοση προστάζει την προσθήκη ιστού αράχνης στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Σύμφωνα με το μύθο μία φτωχή χήρα έμενα με τα παιδιά της σε μία κρύα καλύβα και τα παιδιά είχαν βάλει στο μάτι ένα όμορφο έλατο που μεγάλωνε έξω από το σπίτι τους αλλά δεν είχαν με τίποτα να το διακοσμήσουν. Η μητέρα στεναχωρήθηκε πολύ και κοιμήθηκε κλαμένη, αλλά οι αράχνες του σπιτιού, το κατάλαβαν και στόλισαν το δέντρο με τον ιστό τους. Το πρωί, μόλις ο ήλιος έπεσε πάνω στο δέντρο, φάνηκαν οι χρυσαφένιες και ασημένιες κλωστές από τις αράχνες και η μητέρα δεν ξαναζήτησε ποτέ τίποτα άλλο.
Hoteiosho και τηγανιτό κοτόπουλο- Ιαπωνία
iaponia_kfc
Κι όμως, στην Ιαπωνία γιορτάζουν τα Χριστούγεννα παρά το γεγονός ότι μόνο το 1% του πληθυσμού της είναι χριστιανοί. Τα Χριστούγεννα όμως αποτελούν περισσότερο ένα εμπορικό event. Οι Ιάπωνες τρώνε γαλοπούλα, στολίζουν χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ τα δώρα τους τα φέρνει ο Hoteiosho, μια ιαπωνική θεότητα που έχει μάτια και στο πίσω μέρος του κεφαλιού για να βλέπει ποια παιδιά είναι ζωηρά.
Επιπλέον, τα τελευταία 40 χρόνια τα φαγητό στα KFC, την Παραμονή αποτελεί παράδοση. Η μόδα ξεκίνησε το 1974 στην περιοχή Aoyama.
Πατίνια στους δρόμους- Βενεζουέλα
rollers


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ
aftodioikisi