Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα με θέμα "η βία κατά των γυναικών"

2η Ημερίδα του Τομέα Προσχολικής Αγωγής:
«Η ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»
από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ

Στην κατάμεστη αίθουσα του παλιού κινηματογράφου «Αλέξανδρος» , πραγματοποιήθηκε τηνΤρίτη, η 2η Ημερίδα  του τομέα Προσχολικής Αγωγής του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης με θέμα «Η Βία κατά των Γυναικών», με αφορμή την διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Εκατοντάδες φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κοινωνικοί φορείς παρακολούθησαν τις εργασίες της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Νοεμβρίου.

Κεντρικό θέμα της ημερίδας ήταν η κάθε μορφής βία ενάντια στις γυναίκες, υπό το πρίσμα νομικών, ψυχολογικών, κοινωνιολογικών και εκπαιδευτικών αναλύσεων. Η ημερίδα αποτελούνταν από τρεις διαφορετικές ενότητες που είχαν ως θέμα, η πρώτη τις «Μορφές Βίας κατά των Γυναικών στην Ελλάδα», η δεύτερη εξηγούσε του λόγους για τους οποίους «Η Βία εξακολουθεί να μην καταγγέλλεται από τις γυναίκες» ενώ στην τρίτη περιγράφηκε εκτενώς το συχνό φαινόμενο της«Ενδοοικογενειακής Βίας». Στις ενότητες αυτές συμμετείχαν ως ομιλητές εκπρόσωποι τοπικών φορέων, δημοσιογράφοι, ψυχολόγοι, ειδικοί παιδαγωγοί, δικηγόροι, εκπρόσωποι Μ.Κ.Ο., καθώς και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας  της πόλης μας.


Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία της ως εισηγήτρια η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κα Έλενα Ράπτη, η οποία παρουσίασε στο κοινό τα νομοσχέδια που θεσπίστηκαν για να προστατεύσουν τις γυναίκες από τη Βία ενώ συγκινητική ήταν και η τοποθέτηση της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κας Βούλας Πατουλίδου και του ιερέα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Απολαυστικός γι’ ακόμη μια φορά ήταν και ο πολιτικός επιστήμονας κος Κώστας Ζουράρις ο οποίος πραγματοποίησε την δική του παρέμβαση επί του θέματος.


Στα πάνελ των ομιλητών που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ημερίδας συμμετείχαν επίσης, η δημοσιογράφος Ειρήνη Γκέλη, η Ψυχολόγος Αγγελική Πέγιου, η Νομικός του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θεσσαλονίκης (ΓΓΙΦ) Στέλλα Χασιρτζόγλου.

Την δεύτερη ενότητα ανέπτυξαν η δημοσιογράφος Βιργινία Δημαρέση, ο Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής  Αλέξιος Λάππας
και η Γεωργία Ταβλάκη, εκπρόσωπος Μ.Κ.Ο. «Α21» και υπεύθυνη Γραμμής 1109.
 
Στο τρίτο και τελευταίο μέρος την ημερίδας μίλησε ο διευθυντής του Focus fm, Δημήτρης Βενιέρης, o ιδιοκτήτης του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Φαντασία» Κων/νος Φωτίου, η Κλινική Γλωσσολόγος των Κέντρων Λόγου κ Μάθησης ‎Plasis World, Εβίτα Ζιούδρου και η Ψυχολόγος Όλγα Παπαγεωργίου.
 
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της κεντρικής Περιφέρειας Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.