Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Τα προβλήματα των αγροτών ….αποτελούν σοβαρό πρόβλημα του Δήμου μας

Δεν είναι λίγα τα προβλήματα που οι αγρότες σήμερα καλούνται να αντιμετωπίσουν. Οι ίδιοι δηλώνουν αγανακτισμένοι από τον τρόπο που επιβάλλεται η υποχρεωτική εισφορά στον
ΕΛΓΑ, χωρίς να γνωρίζουν εάν και πότε θα αποζημιωθούν.
Από την άλλη, οι καπνοπαραγωγοί, απογοητευμένοι από τους εμπόρους για τις χαμηλές τιμές της αγοράς της φετινής παραγωγής αφού μιλάμε για μείωση 0.50-0.60€ το κιλό σε σχέση με πέρσι, γεγονός που καθιστά αδύνατη την κάλυψη των εξόδων τόσο της παραγωγής όσο και της συγκομιδής του προϊόντος.

Τα παραπάνω προβλήματα αν και γνωστά σε όλους, οι αγρότες ζητούν τουλάχιστο ενημέρωση από τους φορείς για τη νέα ΚΑΠ καθώς οι πληροφορίες είναι ελάχιστες και οδηγούν πολλές φορές σε εσφαλμένα συμπεράσματα.

Πιστεύω,  πως η διοίκηση του Δήμου θα πρέπει να ενημερώνεται για τα συγκεκριμένα ζητήματα και να δίνει σωστές πληροφορίες και στους τοπικούς συμβούλους για τη σωστή κατεύθυνση των αγροτών, μιας και οι αγρότες αποτελούν σημαντικό κομμάτι της οικονομίας του Δήμου μας.
Η «Νέα Εποχή για την Κατερίνη» όπως και στο προεκλογικό πρόγραμμα της έτσι και τώρα επιμένουμε στη σύσταση του γραφείου Αγρότη, προς αποφυγή κάθε παραπληροφόρησης. Θα προσπαθούμε πάντα ως συνδυασμός, να επιμένουμε σε αυτά που θεωρούνται τα δίκαια.


Σαρηγιαννίδης Λάζαρος
Δημοτικός Σύμβουλος

με το συνδυασμό «Νέα Εποχή για την Κατερίνη»