Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Εγκαίνια του Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας

 Σοφία Μαυρίδου:«Εγκαινιάζουμε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ένα ακόμη σημαντικό έργο σχολικής στέγης. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την αναβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών της Πιερίας»


          Το πρωί της Τρίτης, 2 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας στο Δήμο Δίου – Ολύμπου. Στην τελετή παρέστη Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος δήλωσε ιδιαιτέρως χαρούμενος που βρίσκεται στο Ενιαίο Λύκειο Κονταριώτισσας, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά, «κάθε σχολική μονάδα που ανοίγει, αποτελεί για μας ένα θετικό βήμα για το μέλλον των παιδιών μας. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχουμε θέσει την εκπαίδευση στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, γι’ αυτό εργαζόμαστε εντατικά και μεθοδικά, ώστε να βελτιώνουμε την υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων και να εκσυγχρονίζουμε τα σχολικά κτίρια. Αξιοποιούμε τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους και αναβαθμίζουμε τις υποδομές σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, χωρίς να χάνουμε ούτε μία ημέρα. Γιατί τα παιδιά μας αξίζουν ίσες ευκαιρίες για σύγχρονη και ποιοτική εκπαίδευση».        
          Παρόντες στα εγκαίνια ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Σοφία Μαυρίδου, ο βουλευτής Πιερίας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο Δήμαρχος του Δήμου Δίου – Ολύμπου, Κώστας Δημόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας, Ισαάκ Χαλκίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε.Πιερίας, Απόστολος Τζόβας, Στέφανος Μπιτόπουλος, Αριστείδης Αγγέλου, Δημήτρης Τσιμήτρης, ο τέως Νομάρχης Πιερίας, Γιώργος Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος της Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης,  πρώην δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι, διευθυντές των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών της περιοχής μας και εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας.
          Τον αγιασμό του νέου σχολείου τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης, Βαρνάβας Λεοντιάδης, μαζί με κληρικούς από το Δήμο Δίου – Ολύμπου. Η κα Μαυρίδου σε χαιρετισμό της ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και όλους του παρευρισκομένους που τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια του σχολείου, ενώ τόνισε πως η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα συνεχίσει να υποστηρίζει με όλες τις δυνάμεις της την αναβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών της Πιερίας, ώστε να εξασφαλιστούν σύγχρονα σχολεία και κυρίως ποιοτική εκπαίδευση για τα παιδιά.
          Ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου, σε χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κ. Μ., όπως επίσης και την Αντιπεριφερειάρχη «που άοκνα εργάστηκε για την τάχιστη αποπεράτωση του σχολείου, του κοσμήματος του εύφορου κάμπου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ο κ. Δημόπουλος ευχήθηκε το σχολείο αυτό να μη γίνει βιομηχανία παραγωγής απολυτηρίων λυκείου, όπως τα περισσότερα σχολεία των μεγαλουπόλεων, αλλά να είναι ο σοφός πατέρας που θα εμποτίσει το πνεύμα του κάθε παιδιού με γνώσεις, ανθρωπιά, σύνεση και αγάπη, ενώ τόνισε «τη σπουδαιότητα του να υπάρχει ένας ακόμη βαθμός βασικής διδασκαλίας, για να έχουν τα παιδιά μας πιο εύκολη πρόσβαση στη μάθηση». 
          Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας δήλωσε ότι «η ανέγερση του Λυκείου της Κονταριώτισσας αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την Πιερία, το οποίο υλοποιήθηκε εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων που τέθηκαν κατά το σχεδιασμό του έργου, όπως επίσης και εντός του προϋπολογισμού, χωρίς καμία υπέρβαση και με απόλυτη συνέπεια και υπευθυνότητα απέναντι στον αρχικό σχεδιασμό».
          Το νέο κτίριο του Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας, 2 αίθουσες ξένων γλωσσών και 2 πληροφορικής, 1 αίθουσα φυσικών επιστημών, 1 αίθουσα αισθητικής αγωγής, βιβλιοθήκη, καθώς και πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο του σχολικού συγκροτήματος, εμβαδού 7.700 τετραγωνικών μέτρων, περιλαμβάνονται χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, στέγαστρο μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων, υπαίθριο στέγαστρο γυμναστικής εμβαδού 200 m², γήπεδο μπάσκετ με κερκίδες, καθώς επίσης και γήπεδο βόλεϊ.
          Μετά την τελετή των εγκαινίων του Ενιαίου Λυκείου, ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη χορωδία του Γυμνασίου της Κονταριώτισσας, την παιδική-εφηβική χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κονταριώτισσας, «Πίερες» και το χορευτικό τμήμα του Λυκείου Κονταριώτισσας. Τέλος, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις μελωδίες της πολυβραβευμένης Ορχήστρας Νέων Δίου, η οποία αποτελεί τμήμα του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών του Δίου.